Автентичният портрет на COVID-19 в Квебек

Alors que le passeport vaccinal ne sera plus requis pour monter à bord d’un avion ou d’un train au pays à compter du 20 юни 2022 г. (mais toujours exigé pour entrer au pays) et que le fédéral suspend également obligation la vaccin функционери (които подкрепят новодошлия в новото), обличащи верния портрет на COVID-19 в Квебек.

Вашето мнение
ние се интересуваме.

Имате ли мнение за споделяне? Текст между 300 и 600 думи, който искате да срещнете?

На датата 19 юни 2022 г. кумулативните данни за Асамблеята на Квебек са следните: 15 462 деца, родени в COVID-19 () за общо 1 077 256 потвърждения за COVID-19 (), за нивата на смъртност, изчислени на 1,44%. Тези нива на смъртност са от голямо значение, по принцип чрез включване, в броя на децата с, а не в основата на COVID-19, освен горното, и (ii) чрез изключване и знаменател, симптомите на асимптоматичните инфекции са не се съобщава, плюс повече от броя на съобщените заразени симптоми.

Какъв е истинският портрет на COVID-19 в Квебек?

Официални данни от Статистическия институт на Квебек и Националния институт по обществено здраве на Квебек (INSPQ), консултирани на 19 юни 2022 г., монтирани върху реалността на живота в Квебек: (i) il n’y a pas eu de след началото на пандемията COVID-19, за 70-годишните и повече от неясна премиера (април-юни 2020 г.) и след задържането Разгръщане на 3-та доза ваксина (януари 2022 г.), (ii) плюс 90% на 70-годишни хора със или без COVID-19 се възползват от съществуващи или допълнителни медицински състояния), (iii) 69,2% от лицата в десетилетия над 80-годишна възраст (), името на починалите лица с или от COVID-19 (iv) броят на децата) по справка за номер на къщата) е 0,07% от лицата без съществуващо предшестващо състояние, още 6 плюс вече съществуващо медицинско състояние (0,4%) и още 98 със съществуващи вече съществуващи състояния (6) , 9%) , броят на мисиите на ден за последния ден на 2 май 2022 г. и (v) между 0 и 5 лица на по-малко от 40 години (с по-малко от едно съществуващо медицинско състояние) са на десетилетия в началото на пандемията в Квебек ().

Анализът на официалните данни на правителството в началото на заседанието на Министерския съвет на принципите за риск от усложнения и решения на COVID-19: напредъкът и броят на съществуващите медицински състояния в частност.

COVID-19 наистина е реален, но дали това е ролята на нашия счетоводител? От факта, че публичните данни, налични на сайтовете на et de , около 2,1% от болничните престои за COVID-19 между 1 април 2020 г. и 31 март 2021 г. в Квебек; 20 616 хоспитализации поради COVID-19 от общо 986 ​​607 хоспитализации (този брой се основава на 17,5% в сравнение с 1 195 554 предишни хоспитализации). В допълнение към кризата, хоспитализациите COVID-19 не са получили сума от 5,9% от общия брой.

Каква е истинската пандемична реалност, която оправдава (i) невъзможността на санитарните мерки от север и света, което е важно, да заобиколят промяна, която позволява на категория хора да знае? (ii) de ne pas като се има предвид, че е възможно le plus justement, les effets collatéraux des mesures sanitaires contraignantes? . (iv) да се използва правото на лицата на съгласие по свободен и ексцентричен начин на експериментална инжекция? ? (vi) да наложи ваксинационната връзка на млади хора, в добро здраве или които не са изложени на риск от усложнения при COVID-19? (vii) imposer l’obligation vaccinale à des travailleurs (incluant ceux en télétravail) sous peine de congédiement en cas de refus? трансмисия, mais semblent plutôt faciliter l’infection? (ix) кой отговаря за грижите за автоматично обявяване и поддържане на санитарно извънредно положение и определени мерки в периода на извънредна ситуация? (x) de ne pas poticajer le maintien d’une bonne santé par l’adoption de saines habitudes de vie? (xi) de ne pas permettre, voire поощрител, le recours aux traitements preventivifs, précoces ou alternatifs, comme d’autres pays l’ont fait? (xii) Museler les professnels et les universitaires critiques des mesures sanitaires, par le biais depressions de leur ordre professionalnel ou de leur Institution, sous peine de perdre leur droit de praktique ou leur emploi? (xiii) средно голяма, поляризирана и поляризираща среда със среден размер, тревожна и разделяща? ou (xiv) за насърчаване на закъснението, социалното изключване на малцинство от неваксинирани лица и кливирането на обществото?

С оглед на факта, че COVID-19 ще бъде освободен, също с отпечатъка на теста, първоначалните мерки за подготовка на масата на масата, която ще може да пандемия на пандемията в Квебек, той ще знае, че COVID-19, особено хората в Италия.

Пандемията се разви през месеца на месеца, нали и правителството реши да адаптира определени мерки към санитарния контекст на момента. Cependant, dans certains cas, il a imposé des décisions à l’encontre de la science (ex. Couvre-feu) ou a beaucoup trop tardé à le faire, comme la levée des dernières mesures sanitaires contraignantes. Cela révèle toute l’importance depolitiser les décisions brimant les droits et les libertés individuels, par exemple, par un () au gouvernement, afin que ces décisions soient basées sur la science et soient prises плюс rapidement.

Малгре предизборната кампания с профил на хоризонта и в хода на лакирането на политическите партии, за да се избегне вероятно прераждане през този период от историята на Квебек, ние не вярваме в икономиката на изпит на съвестта или на задълбочено размисъл колективно за да се гарантира, че в същото време прилагането на мерки е подходящо, пропорционално и адаптирано към промените и бързо адаптиране към besoin. Il faudra éviter de partir en peur quand les nez se mettront à couler, comme à tous les automnes.

Равносметката на тази криза, която ще ограничи границите, ще види провалите, ще наложи нашата система и нашия демократичен живот.

Ние се посвещаваме на броя на хората, които са успели да ни защитят, но тези хора, които нямат твърде дълги права и свободи.


Снимка любезно

Патрик Провост, Професор в университета Лавал