Автентичният портрет на COVID-19 в Квебек

Alors que le passeport vaccinal ne sera plus requis pour monter à bord d’un avion ou d’un train au pays à compter du 20 юни 2022 г. (mais toujours exigé pour entrer au pays) et que le fédéral suspend également obligation la vaccin функционери (кви за да бъде отново установен в новините), обличайки верния портрет на COVID-19 в Квебек.

Вашето мнение
ние се интересуваме.

Имате ли мнение за споделяне? Текст между 300 и 600 думи, който искате да срещнете?

Le нива на смъртност

На датата 19 юни 2022 г. кумулативните данни за Асамблеята на Квебек са следните: 15 462 деца, родени в COVID-19 () за общо 1 077 256 потвърждения за COVID-19 (), за нивата на смъртност, изчислени на 1,44%.

Тези нива на смъртност са от голямо значение, по принцип чрез включване, в броя на децата с, а не в основата на COVID-19, освен горното, и (ii) чрез изключване и знаменател, симптомите на асимптоматичните инфекции са не се съобщава, плюс още хора, които са съобщили симптоми на докладвани инфекции.

Истинският портрет

Какъв е истинският портрет на COVID-19 в Квебек?

Официални данни от Статистическия институт на Квебек и Националния институт по обществено здраве на Квебек (INSPQ), консултирани на 19 юни 2022 г., с оглед на реалността на вторичното здравеопазване в Квебек:

 1. il n’y a pas eu de след началото на пандемията COVID-19, за 70-годишните и повече от неясна премиера (април-юни 2020 г.) и след разгръщането в затвора на 3-тид доза ваксина (януари 2022 г.),
 2. повече от 90% от 70-годишните със или без COVID-19 имат две или повече съществуващи медицински състояния (),
 3. 69,2% от хората през десетилетия над 80 години (), името на починалото лице с или от COVID-19 ,
 4. името на децата () по справка за номер на къщата) е 0,07% от лицата без съществуващо предшестващо състояние, още 6 плюс вече съществуващо медицинско състояние (0,4%) и още 98 със съществуващи вече съществуващи състояния (6) , 9%) , selon des données mises à jour pour la dernière fois le 2 май 2022 г., et
 5. между 0 и 5 души на по-малко от 40 години (с по-малко от едно съществуващо медицинско състояние) са в Квебек от началото на пандемията).

Анализът на официалните данни на правителството в началото на заседанието на Министерския съвет на принципите за риск от усложнения и решения на COVID-19: напредъкът и броят на съществуващите медицински състояния в частност.

COVID-19 наистина е реален, но дали това е ролята на нашия счетоводител?

От факта, че публичните данни, налични на сайтовете на et de около 2,1% от престоя в болница за COVID-19 между 1ер април 2020 г. и 31 март 2021 г. в Квебек; 20 616 хоспитализации поради COVID-19 от общо 986 ​​607 хоспитализации (този брой се основава на 17,5% в сравнение с 1 195 554 предишни хоспитализации).

В допълнение към кризата, хоспитализациите COVID-19 не са получили сума от 5,9% от общия брой.

оправдани ли сте?

Ето какво според пандемичната реалност е оправдано:

 1. да наложи санитарните мерки на северните и глобалните държави, да изплува, да цирконизира човек, който има категория хора добре познати?
 2. de ne pas като се има предвид, че е възможно le plus justement, les effets collatéraux des mesures sanitaires contraignantes?
 3. да разпознае всички лекарства и оценка на риска/ползата от медицинска интервенция (COVID ваксинация) в допълнение към живота на пациентите?
 4. имате ли нужда от право на съгласие, свободни и просветени маниери, на експериментална инжекция?
 5. да се възстанови масовата ваксинация на цялото население за млад мъж, който докосва по-конкретно тримата много млади и млади хора?
 6. да наложи обвързаната ваксинация на млади хора, в добро здраве или които не са изложени на риск от усложнения при COVID-19?
 7. да наложи облигацията за ваксинация за работници (включително знаменитости) на база конгреса при възстановяване на средства?
 8. да ограничи правото на достъп до обществени места и да влезе в свободата на обиколки с влак или самолет до лица, които не са „адекватно“ ваксинирани, но че инжекциите не са предотвратени от инфекция или предаване, но знаете ли как да улесните инфекция?
 9. Кой отговаря за самопровъзгласяването и поддържането на извънредно санитарно положение и определени мерки в периода на извънредно положение?
 10. do ne pas poticajer le maintien d’une bonne santé par l’adoption de saines habitudes de vie?
 11. не преминават, насърчават насърчава, третира превантивни лечения, предпазни мерки или алтернативи, тъй като другите плащат за това?
 12. на професионални преподаватели и университетски критики на санитарните мерки, от пресцентъра на професионална или правна институция, можете ли да преподавате добър закон или вашата работа?
 13. средно голяма, поляризирана и поляризираща средна среда, тревожна и разединяваща? да
 14. да се насърчи социалното изключване на малцинство от неваксинирани лица и околността на обществото?

Деполитизирайте решенията

В лицето на факта, че COVID-19 ще бъде освободен, също с отпечатъка на теста, първоначалните мерки за подготовка на масата на масата, която ще може да пандемия на пандемията в Квебек, той ще знае, че COVID-19, особено хората в Италия.

Пандемията се разви през месеца на месеца, нали, и правителството реши да адаптира определени мерки към санитарния контекст на момента.

Cependant, dans certains cas, il a imposé des décisions à l’encontre de la science (ex. Couvre-feu) ou a beaucoup trop tardé à le faire, comme la levée des dernières mesures sanitaires contraignantes.

Cela révèle toute l’importance depolitiser les décisions brimant les droits et les libertés individuels, par exemple, par un () au gouvernement, afin que ces décisions soient basées sur la science et soient prises плюс rapidement.

Равносметка

Малгре предизборната кампания с профил на хоризонта и в хода на лакирането на политическите партии, за да се избегне вероятно прераждане през този период от историята на Квебек, ние не вярваме в икономиката на изпит на съвестта или задълбочено размисъл колективно за да се гарантира, че в същото време прилагането на мерки е подходящо, пропорционално и адаптирано към промените и бързо адаптиране към besoin. Il faudra éviter de partir en peur quand les nez se mettront à couler, comme à tous les automnes.

Равносметката на тази криза, която ще ограничи границите, ще види провалите, ще наложи нашата система и нашия демократичен живот.

Ние се посвещаваме на броя на хората, които са успели да ни защитят, но някои хора нямат правата и свободите, които са твърде дълги.

Патрик Провост, Професор в университета Лавал

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src=”https://connect.facebook.net/fr_FR/sdk.js#xfbml=1&version=v3.2&appId=242991719478311&autoLogAppEvents=1″;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));