Арсен: la Horn Fonderie claque la porte du comité de la sante publique | Арсен Руин-Норанда

Членовете на Консултативния комитет за изследване на изследването за бионаблюдение по този брой на Mardi Soir и бизнес къщата са restée vide, като съобщават три източника.

В тази комисия представителите на общественото здраве на Abitibi-Themiscamingue, du CISSSde la Municipalité, du ministère de l’Environnement du Quebec, mais aussi des residents et des groupe citoyens et environnementaux.

Той е развълнуван от място за промяна, не само за отговарят на запитвания на населението към набора от резултатите от изследване на замърсителите, които „заеха“ органите на здравеопазването.

В края на 2018 г. регионалната общественост ще има изображение на тюлени, кадмий и арсен от малките деца, живеещи в квартал Нотр Дам, в непосредствена близост до фондацията. Резултатите са показателни, че тези деца са 3,7 пъти по-изложени на арсен, раково разузнаване, отколкото децата, които не са изложени на източници на индустриални източници на арсен.

« Резултатите от крайностите, още около 40 плюс elevés, че moéenne de la population témoin et n’ayant pas pu être attribués à d’autres sources environnementales d’arsenic que celles provenant de Glencore Fonderie Horne, ontétégalementé mesur. »

Цитиране на Регионална дирекция по обществено здраве на Abitibi-Themiscamingue

В допълнение, мандатът на тази комисия е да увеличи размера на доходите и здравето, както и сглобяването на територията на Rouyn-Noranda, което се дължи на компанията. Името на комисията също се променя, за да обжалва пред Комисията по здравеопазване и околна среда.

Имаме познания за новия мандат, explica la porde-parole de la Fonderie Horne, Cindy Caouette. Тя иска да се концентрира върху други случаи, за да общува с партньорите си.

« Тази комисия, плюс целта да изкарваме прехраната си от изследванията за бионаблюдение в квартал Нотр Дам, но и от здравето и околната среда на градския ансамбъл на градската зона Руен-Норанда, имаме все по-точни. »

Цитиране на Синди Каует, Porte-parole de la Fonderie Horne

Не е решено, това е най-добрият концертреагира от Никол Дегане, porte-parole du comité citoyen Arrêt des rejets et emissions toxiques (ARET), qui siège au comité. Toua touche toute la population de Rouyn-Noranda, l’impact de la fonderie.

« Усещането, че другите си приличат, те са на ръба на натиск да освободят правата си. »

Цитиране на Никол Дегане, автор на Комитета за защита на адвокатите и токсични емисии

À Руин-Норанда, запушването на обструктивните хроники на младите болести е по-важно от провинциалния moyenneчестотата на рак на черния дроб и мрежата плюс elevée и les naissances de faible poids sout aussi plus nombreuses.

Спор по темата за неплатените данни с 32 изостанали МО

La Fonderie Horne направи белезите на тази седмица, че Radio-Canada реши да публикува данните за рака в Rouyn-Noranda това е отговорът на две години и деми, по искане на бившия директор на националното здравеопазване Орасио Аруда.

През септември 2019 г. д-р Аруда беше подпомаган от комисията по титлата съветник на министър Лионел Кармант и avait pris la décision d’empêcher la diffusion de ces données. Те не издадоха тази книга през май 2022 г., те са на 32 месеца.

Орасио Аруда беше намерен отговорен за Fonderie Horne точно преди да вземе това решение.

Бившият национален директор на общественото здравеопазване може да изрази публикацията на темата, благодаря, в 15 часа.

Без прикритие, без правителство

Няма информация по този въпроспотвърдено от министъра на здравеопазването и социалните услуги (MSSS) в съобщен дифузен mardi soir, всички в които Notre-Dameà divers contaminants en provenance de la Fonderie Horne”,”text”:”les autorités de la santé publique prennent très au sérieux la situation de l’exposition des habitants du quartierNotre-Dameà divers contaminants en provenance de la Fonderie Horne”}}”>властите на отдела за обществено здравеопазване са много сериозни относно ситуацията с излагането на местообитанията в квартал Нотр Дам на различни замърсители от произхода на Fonderie Horne.

« Il n’a jamais eté question de dissimuler ou de cacher des informations à la population. »

Цитиране на министър на здравеопазването и социалните услуги на Квебек

Приложеното отстъпление на първоначалния доклад, по искане на д-р Арруда, се основава на честотата на рака при възрастни, изрично MSSS, и казва, че изследването на бионаблюдението е извършено от малки деца.

Arrudaa soulevé le fait qu’une annexe du rapport devrait plutôt être intégrée dans un autre document”,”text”:”Lors des échanges, le DrArrudaa soulevé le fait qu’une annexe du rapport devrait plutôt être intégrée dans un autre document”}}”>Lors des échanges, le Dr Arruda a soulevé le fait qu’une annexe du rapport devrait plutôt être intégrée dans un autre documentизрично MSSS.

« Когато арсенът може да причини ракови заболявания, случаят с Rouyn-Noranda не позволява той да бъде приписан на излагането на арсен. Важно е да можете да научите повече, отколкото да изучавате темата за по-стабилен анализ. »

Цитиране на министър на здравеопазването и социалните услуги на Квебек

Selon le MSSS, Arrudaa empêché la diffusion de données sur le cancer du poumon àRouyn-Noranda”,”text”:”il est donc faux d’alléguer que le DrArrudaa empêché la diffusion de données sur le cancer du poumon àRouyn-Noranda”}}”>фалшиво е да позволим на д-р Аруда да разсъждава върху разпространението на данни за рака на Руин-Норандаи министърът на докладчика, че отчетите на срещите на Консултативния комитет на Съвета за изследване на бионаблюдението са публикувани през 2019 г.