Валери Планте полага усилия да се помири с автохтонния народ

Mairese de Montreal приветства усилията за помирение с автохтонните общности, lors d’une méré ceremonie mardi à l’occasion de la Journée nationale des peuples autochtones.

Публикувано тук през 1931 г

Винсент Марселин

Винсент Марселин
Пресата

По думите на сина на Дюрант, Валери Плант настоя за неадекватността на „продължаването на работата по помирението“ с автохтонния народ. Той приветства проектите за инфраструктура в смисъла на HEC Montreal, Канадския център за архитектура и пространство за живот.

„За нас е важно да разпознаем какво е ефективно в расизма и системната дискриминация, частта, която е първото нещо, което трябва да направим, да разпознаем какво се случва и да разкрием тайните на тайната“, заяви la mairesse.

По отношение на услугите на „Град Монреал“, както посочи Алия Хасан-Курнол, съветник на град Карл Велики, той цитира пример за проект за деколонизация на програми за културни услуги с местни организми на Микана. .

“Търси какво си”

Depuis 1995, le 21 juin marque la journée nationale des peuples autochtones. Тази година Старото пристанище на Монреал беше домакин на празненства. Президентът на Vieux-Port Society, Изабел Дансеро, е посветена на „внасянето на момент за празнуване и подкрепа на уникалното наследство и разнообразието на местната култура“.

Снимка Оливие Жан, ПРЕСАТА

Автохтонните семейства се събират в Старото пристанище на Монреал на Националното пътуване на националните автохтонни хора.

В церемонията участваха родни членове на семейството. Придружени от традиционни песнопения, те се дефилират на борда на река Сен Лоран с Montreal Mairesse. La Grande Cheffe Kahsennenhawe Sky-Deer, du Monsieur de Kahnawake, се намира до слогана. S’exprimant alternativen en langue mohawk et en angais, elle a expressi fierté face à la resilience des communautés autochtones du Quebec.

Въпреки това, запазването на традиционните езици във вашите родни общности е приоритет. „Фактите за вашия роден език са първите езици, които ви учат, деца, а не френският или английският. Търсете това, което сте. L’avenir est prometteur, car nous prenons enfin la place qui nous revient dans la société », at-elle lancé.

Празник на автохтонните култури

Кулминацията на церемонията е покрита с midi. Comme le veut la традиция, un feu a été allumé pour symboliser le solstice d’été. Зрителите са поканени да останат в залите, за да зачитат традиционната традиция да бъдат в съответствие с идеите на земята на огъня.

Дансингът се сдвоява на земята за ефектите на пау-уау танца. Parmi eux, on trouvait de nombreux enfants en costumes traditionalnels. Les plus jeunes tenaient encore difficilement debout. „Chez nous, il n’y a pas d’écoles de danse. Красивите деца на практика”, посочи аниматорът.

Матинето е придружено от концерт на художника Канен, нямат мелодиите, преведени на силата на автохтонната сила и меланхолията на лицето на престъпленията на колонизацията, по-специално на защитата на жените с увреждания и убийствата в innue общност. „Това е шанс да имаме възможност да сенсибилизираме и разпознаваме сувенира на нашите нации“, обясни той.

Националното пътуване на коренното население до Резонансния кабинет на министър-председателя на Отава. „Пожелавам ви страхотна възможност да отпразнувате Висшите нации, инуитите и метисите на цяла Канада, това също е възможност да признаете, че ще трябва да работите усилено, за да поправите сладкишите и тортите.“ commbler les lacunes qui subsistent “, декларира Джъстин Трюдо.

Предишна версия на този текст показва, че Валери Плант ще промени имената на руините в страната с местни общности. Или, la mairesse citait simplement des exemple de réussite d’efforts de poconciliation, soit le changement de nom de la rue Amherst en Atateken през 2019 г.

window.fbLoaded = false;
window.fbAsyncInit = function() {
FB.init({appId: ‘166995983353903’, version: ‘v3.2’});
window.fbLoaded = true;
};
(function() {
var e = document.createElement(‘script’); e.async = true;
e.src = document.location.protocol +
‘//connect.facebook.net/fr_FR/sdk.js’;
document.getElementById(‘fb-root’).appendChild(e);
}());