Владимир Зеленски aux etudiants canadiens | “Не искам да ходя на война”

Президентът на Украйна Владимир Зеленски се обърна към среща по време на видеоконференция на канадски студенти от университета в Монреал и желанието си да избегне войната и войната. ne cesser d’en parler.

Днес е 19:56 ч

Андре Дюшен

Андре Дюшен
Пресата

„За вашите действия, за вашите намеси в социалните медии, за вашите промени с приятелите ви, за вашите прояви за Украйна, благодаря ви, че направихте някой, който не познава войната. Не искам да ходя на война. Нямаме нужда от куче. C’est ainsi quou vous pouvez nous aider », a dit M. Zelensky en repondant à la question d’un etudiant d’origine ukrainienne de l’Université de l’Alberta sur les meilleures façons d’aider l’Ukraine.

Портант на военна жилетка в камуфлажен стил, вдясно и поредица от деца с бюро, които правят някои лакомства (в изследването на ученик Алберт за традиционната му носия), М. Зеленски се обръща към сънародниците си, за да спаси украинските студенти от passage au Canada, pour leur demander de ne pas oublier leur patrie.

„Без вас младите хора са част от проучването, процесът на реконструкция е много бавен. Alors, s’il vous plaît, revenez. Revenez avec les connaissances de pointe que vous acquérez et avec la volonte de vivre et bátir une Ukraine independante. »

Съобщение, изпратено до Анастасия Домбровска и Анастасия Сошенко, две украински студентки от 18 години пристигане в Квебек и надписи по политически науки в университета в Монреал.

„Още, ние ще се върнем в страната си, изповядва Анастасия Сошенко, жителка на Харков. Всичко, което знаем, е, че натрупваме тук, използваме инструментите, за да кандидатстваме в Украйна. Ще изградим нова книга, която ще бъде безплатна. »

„За нас е голяма чест да участваме в тази среща. Cela a une grande signification, dit sa condisciple Anastasiia Dombrovska, de la région de Kirovograd. М. Зеленски е герой в света. »

СНИМКА ОЛИВИЕ ЖАН, ПРЕСАТА

Украинските студенти се препоръчват да учат в университета в Монреал с вниманието на изказванията на президента.

Много прозрачен

Бих искал да посоча най-важните въпроси, тази среща се организира от Мънк училище по глобални въпроси и публична политика на Университета в Торонто.

Студенти от университетите на Алберта, Калгари, Ил-дю-Принс-Едуард, Кингстън (Куинс), Манитоба, Саскачеван, Ватерло, Лондон (Западен), Нувел-Екос (Далхаузи) и Монреал и участник.

En guise d’introduction, M. Zelensky a rappelé son passage to Toronto à l’été 2019, alors que son pays mettait en place plusieurs mesures destinées à meliorer la democracy и que la population était remplie d’espoir.

Les choses ont bien changé en trois ans et personne ne s’attendait à cela, at-il noté. „През 2019 г. изградихме редица прозрачни институции, равни и почтени правила, просперитет и свобода. Aujourd’hui, ce sont les murs de nos bâtiments qui sont transparents, dans le sens le plus litteral qui soit, parce qu’ils ont été détruits par des missiles et des bombes russes. »

Студент от Монреалския университет Винсент Перас, който има бакалавърска степен по история, има въпрос за президента на Украйна. „Искате ли да коментирате международни институции като Съвета за сигурност на ООН за реформиране на предотвратяването на война и агресия?“ », At-il demandé.

„Тези институции са важни, но са по-подобрени и отговорът е М. Зеленски. Les choses ont bien changé et tout va plus vite aujourd’hui. В този смисъл международните институции не плащат много, както и другите, за забавяне на дългите дискусии alors que des gens meurent. Те ще бъдат много енергични в своите интервенции и ще стигнат до резултатите. Те не са като служба 911. Vous vous sentez mal, alors elles viennent à votre rescousse. »

М. Perras, който обича шедьовър в историята на автономната prochain, е истински резултат. „Това е красиво преживяване, at-il dit à Пресата. В този официален жанр на дискусия той не се съгласи да има много интензивна дисертация, но трябваше да отговори на бързината на реакцията на институциите, които представляват интерес. »

Всъщност, в случай, че светът се промени, президентът на Украйна каза, че социалните и интернет въпроси могат да се използват за намаляване на разстоянията между нашите страни и „да се знае истината“. „В наше време е почти толкова добре, колкото и армиите, но не е позволено да се строи в света, който ще мине в Украйна. Информацията може да бъде много важна. »

Още от армиите, Украйна все още е жива и репетиция на М. Зеленски в интервенция. „Бяхме без оръжия, хуманитарна и финансова помощ и успяхме да запазим постоянни санкции срещу Русия. »

И спестете повече

  • 22 юни 1941г
    На 22 юни 2022 г. президентът Владимир Зеленски изнасили 81 души в памет на бомбардировките на Киев от германските сили. „Aujourd’hui, имаме много копчета за стафидите, свободата и нашата територия. »

window.fbLoaded = false;
window.fbAsyncInit = function() {
FB.init({appId: ‘166995983353903’, version: ‘v3.2’});
window.fbLoaded = true;
};
(function() {
var e = document.createElement(‘script’); e.async = true;
e.src = document.location.protocol +
‘//connect.facebook.net/fr_FR/sdk.js’;
document.getElementById(‘fb-root’).appendChild(e);
}());