(Големият) проблем с поддържането на храната

След ново проучване от Recyc-Quebec, плюс 40% от издръжката, лишена от остатъци от храна, тази добра част е предназначена за инфузия. Основните плувци са семействата от Квебек и индустрията за трансформация.

Публикувано в 6:00ч

Ерик-Пиер шампанско

Ерик-Пиер шампанско
Пресата

7,5 милиона

Общото тегло на храната, която е във веригата за доставки в Квебек през 2019 г., е 7,5 милиона тона. Това тежеше 2,43 кг на местообитание на ден.

3,1 милиона

Общо остатъци от храна в Квебек на стойност 3,1 милиона тона. Което тежеше 1,01 кг по навик на ден.

Снимка MICHAEL F. MCELROY, архивира New York Times

Кой се интересува от храната?

Докладът на Recycling-Quebec Institute Проучване на количественото определяне на храни и хранителни продукти в Квебек, devoilé ce mercredi, fait état des rídidus alimentaires, composés des aliments foodestibles perdus ou gaspillés et des party non consestibles associées. Първата категория има препратка към неконсумирана храна, като втората концертна нотация на животните и плодовете и бобовите растения.

Какви храни са най-скъпи?

Плодовете и бобовите растения, представляващи силата на храната на алпийците в провинцията, преди великите култури. Тази категория включва не само lors de la mouture des grains et le broyage des oleagineux.

Кой произвежда най-много хранителни отпадъци?

Именно в индустрията за трансформация тя ретроспективно плюс големия дял от хранителните остатъци, оцеляването на маточниците.

Кого изпихте повече от ядене?

Ici, les ménages québécois devancent le commerce de détal i les industries de la production et de la transformation alimentaires. За мъжете това е около 339 198 тона газ годишно.

Къде са остатъците от храна?

В допълнение към остатъците от храна в Квебек, те се оттеглят от местата на инфузия. Избор на завършек за компост. Пропорцията се използва повторно в храната за животни.

Нуждите от храна все още са налични

За хранителната храна това е заради силата, която пряко влияе на момента в местата от безкрайността на провинция Деборден.

20,2 милиона

Брой милиони тонове CO2 свързани с биохранителната система на Квебек, с 20,2 милиона тона еквивалентен CO2. Най-печелившите хранителни продукти, представени с 17,7% от общия брой, са 3,5 милиона тона еквивалентен CO2.

Намалете инфузията, приоритет

Този доклад представлява министър-председател на Рецик-Квебек, който иска да „измери феномена на извънземните газопроводи в Квебек или да намери пайове за решения за приключението“, каза Софи Ланглуа-Блуин, вицепрезидент, Операциите за ефективност , в Ресик-Квебек. Един от приоритетите на организацията е да се намали количеството храна, която се набира към местата на вливане, сигнализира вицепрезидентът. „Това е положителна точка от проучването, това е разликата между нехранителни и хранителни продукти, които са газ, каза Елиане Бризбоа, която е координатор и агент по търсене на изследвания в екологичния преход на l’UQAM. В името на моите страхотни шифри, но проблемът [du gaspillage alimentaire] reste tout de même grave. »

17%

Проучване на Програмата на ООН за околната среда изчисли, че през 2019 г. са доставени 931 милиона тона храна, като 17% от общата храна на планетата е налична.

window.fbLoaded = false;
window.fbAsyncInit = function() {
FB.init({appId: ‘166995983353903’, version: ‘v3.2’});
window.fbLoaded = true;
};
(function() {
var e = document.createElement(‘script’); e.async = true;
e.src = document.location.protocol +
‘//connect.facebook.net/fr_FR/sdk.js’;
document.getElementById(‘fb-root’).appendChild(e);
}());