Диетичните рецепти живеят в помощ на хора с възпалителна хроника

Този ден има генерална репетиция в кухнята на Ерик Балез, „пациент-експерт” (1) от сдружението François-Aupetit (2).

Видео студиото е монтирано на монета, в хладилника и на входната врата. Камерите на серпентин камерите в салона и прожекторите са отворени за конкомбри и тиквички на сезона. Истинско плато от турнири, които дават “p’tit creux” в пълно матине.

Laurentin подготвя стартирането на нов проект: готварски курсове на живо и адаптации за възпалителни хроники на възпаление (MICI). Първият брой беше разпространен на 24 юни.

Eric Balez и Isabelle Agostinelli, „пациенти-експерти“ на асоциацията François Aupetit vont animer един въпрос на кухнята до местоназначението на лицата, обслужващи възпалителните хроники на младите хора (MICI). Снимка ЮЗ.

В този проект иноваторът на адаптираните към MICI рецепти е в областта на издаването на Изабел Агостинели, която е „пациент-експерт” на асоциацията. Целта е да се насърчи посещението на вашите триместри.

„Храненето е много тривиален въпрос за студентите по медицина, Забележка на Ерик Балез. Souvent, гастроентеролозите заемат младостта и лечението повече, отколкото придружаващите ги към диетичната част.”

Pourtant, les MICI peuvent impacter le režim alimentaire. Всъщност в периода на водата (тези млади хора са в състояние да се справят) коремни проблеми, диария или горещи вълни, които смущават коефициентите на пациентите. Le medécin peut alors prescrire un régime sans residu, c’est-à-dire, sans fibers afin de limiter l’irritation du tube digestif.

Souvent les malades revoient leur medécin six mois plus tard. Те са на ръба на възобновяването и не са плюс ясла за нормална победа за poussées. I Commencent à éviter les repas entre amis et ils se dissociabilisent “съжалявам за Ерик Балез.

И вътрешният човек по въпроса, че издръжката за храна не е в решението: .

На платото Изабел Агостинели също е експерт по диетите. “Целта е да се помогне на младите да въведат повторно хранителна храна. Например, за concombre soit plus sogest, il suffit de casser les fibers in le mixant. Pour la тиквичка, on peut l’épépiner, l’éplucher puis la cuire. Наличието на прости докосвания за избягване на проблеми.”

Курсове, докладвани от “експерти по пациенти”

В края на броя Ерик Балез и Изабел Агостинели донесоха няколко от старите си творби. Факт е, че двамата “аниматори” на кулинарния въпрос са и едни от най-трудните членове на младежта.

Хеморагичен ректоколит (RCH) е освободен от 14 години, Ерик Балез има три ракови заболявания. Isabelle Agostinelli е диагностицирана с RCH на 24-годишна база и има режим без високоякостни фибри.

Снимка ЮЗ.

Излъчване на живо в рамките на най-новата ви програма за вулгаризация на MICI, стартирана през 2017 г. Тази година Ерик Балез създаде платформата за MICIconnect онлайн с помощта на Асоциацията Francois-Aupetit. .

Умора, хранене, лечения, биотерапии, социални права, гаранции, груби… des fiches explication permettent de vulgariser l’information autour de ces maladies, et aujourd’hui, плюс de 10 000 peoplenes sont inscrites.

За една година Изабел Агостинели си представи – на платформата “MICIConnect” – студиото на “е-постижение”. „Създадохме тези студия на конференция на високо ниво с други теми: микробиотата, режимите, достойният комфорт, помирението на телата…“

Кухненските курсове на живо „la cerise sur le gâteau“ и permettront de mettre в приложението les themes abordés durant les cycles d’accompagnement.


1. Терминът “пациент-експерти” е обозначението на младите хора в областта на терапевтичното образование и техният опит може да бъде по-изгоден.

2. Асоциацията François-Aupetit, aussi appelée “afa Crohn RCH France”, est une Association française créée en 1982. Son objectif est de vaincre la maladie de Crohn et la rectocolite hemorrhagic.

Среща на 24 юни от 18:30 ч

Премиерата на прякото предаване ще бъде дифузна на 24 юни от 18:30 часа. За първата среща Ерик Балез и Изабел Агостинели са пропозерон на кухни и смес от газ и трохи тиквички.

Участниците задават въпроси за poser leurs чрез чат на живо. Това първокласно студио затваря въпроса за повторното въвеждане на храна, отбелязване на трохи.

Информация и надписи на следващия ред: http://miniurl.be/r-44n2.

Снимка ЮЗ.

Les “MICI”, c’est quoi?

Възпалителните хронични възпалителни заболявания (MICI) прегрупират болестта на Crohn и хеморагичния ректоколит (RCH), двама млади хора, които се характеризират с възпаление на храносмилателния тракт. Те имат 250 000 млади хора във Франция (10 милиона в света).

В младостта на Crohn това възпаление може да се локализира във всички нива на храносмилателната система, от ануса. Това обаче е в нивото на червата, което е ретроспективно на събитието. При хеморагичен ректоколит (RCH) възпалението се локализира в ректума и дебелото черво.

Хрониката на младите болести се ръководи от дълголетни болести. Те се основават на периодични вписвания на периоди на ремисия.

Източник www.afa.asso.fr.

Снимка ЮЗ.

.