Една от първите версии на BA.4 или BA.5 в Полинезия

Таити, 22 юни 2022 г. – Платформа Covid-19 du Pays със защита срещу прибягване до местно разпространение на варианта Omicron на жителите на Френска Полинезия BA.4 или BA.5 през януари при връщане на полинезийския щат.

Последният епидемиологичен бюлетин на ръководителя на платформата Covid-19 du Pays за седмицата от 13 до 19 юни обявява „Увеличаване на броя на новите членове на населението“ainsi qu’un „Първият случай на вариант Omicron (BA.4 или BA.5) беше идентифициран като пътешественик при завръщането на Съединените щати“. На седмична база 61 нови гости са получили това място за настаняване за 45 години. Основно достъпно за островите Вент (58, без 42 жители), но също и за Рангироа (2 жители) и Тубуаи (1 жител). От друга страна, две пътувания по това поле си струват круиз в Полинезия и на този остров. В профила на пациентите, заразени с вируса, той отбеляза преобладаване на повече от 60 години, но кой е изричен „Отчасти от диагностичния процент плюс в случай на лица, участващи в круизи“.

Du côté de la plateforme Covid, на обяснение qu’il s’agit d’un „Опровергателно отстраняване на грешки на местно разпространение“certes sans gravité maí à наблюдател “Когато иска да бъде обичан в света”. Обективният обект “Античност” къща в бъдещето в името на къщата, нямат тежестта на цялата власт, за да могат да преминат, и да избягват най-уязвимите хора, за да се предпазят от ваксинация.

„L452R“ и това „крибле“

Степента на заболеваемост е глобално стабилна (22/100 000 местообитания), но се увеличава сред жителите (16/100 000 местообитания). В случай на забележки, платото Covid indique qu’il est “трябва да проведем тест за изобразяване и зачитане на хигиенните мерки: носене на маска и измиване на ръцете “. Concernat premie apparition d’une souche BA.4 или BA.5, le bulletin explicit que six souches ont pu éêtre criblées par l’Institut Louis Malardé, toutes de type Omicron. Има проблеми с проблемите на връзката BA.2, които в момента са активни в Полинезия, но също така представляват мутация в мутацията „L452R“, ретроспективно на офицери за връзка BA.4 и BA.5, като жител на Полинезия. връщане на пътуване до Съединените щати. Reste qu’aucun пациент n’a eté hospitalisé pour Covid depuis deux semaines. В момента пациентите от септември се таксуват на цената на дълъг апартамент Covid в центъра Ora-Ora.

Индикативният бюлетин, че регресите на rappel доза са в увеличаването на fenua. Rappelons qu’un rappel vaccinal anti-Covid est recommandé aux personnes ayant eu leur dernière доза depuis plus de six mois, notamment pour les plus fragiles (plus de 60 ans et immunodéprimés, ainsi que les plus de 80 ans). За момента 81,4% от населението е на 12 години, плюс пълна ваксинационна схема и 48,1% доза рапица.

.