За сексуалния живот на жени, които са по-малко задоволителни от любовта

ВАЖНОТО

  • Очарователни, жените са склонни да имат по-малко сексуални отношения.
  • Психосоциалните фактори са причината за тази основа на либидото.

Менопаузата е основен етап от живота на жената, период на хормонални промени. Придружен от вторични ефекти плюс или по-малко джентълмени от лъжиците, проблеми с окото или вагиналната безопасност, кореспонденцията също се обобщава в момент или момент на сексуални отношения.

През 2015 г. в прегледа е публикувано проучване Клиники по ендокринология и метаболизъм в Северна Америка да се заключи, че “сексуалната дисфункция също се увеличава с възрастта и е много честа при жени в менопауза”. Други проучвания показват, че 42% от жените в пременопауза се задушават от сексуална дисфункция. Huit ans plus tard, leur nombre était pasé à 88%.

Какви са причините за това сексуално удовлетворение? Работите върху мисията на физиологичните фактори, свързани с настъпването на менопаузата: вагиналният секрет и намаляването на гениталните инсулти могат да бъдат намерени в сексуалните отношения плюс трудни или по-малко удовлетворяващи. Néanmoins, ce ne sont pas les seules raisons qui ont un impact significatif sur la libido ou la vie sexuelle d’une femme: les changesments psychosociaux doivent également être pris en compte.

Доверие в нейната крехкост

Това са психоактивни фактори, които мотивират проучване, публикувано в Менопауза. Последните търсения в Университета на Съсекс в Брайтън и Лондонския университет в Обединеното кралство са посветени на университета Нувел-Гал дю Суд в Сидни, Австралия, които показват, че сексуалният живот на жените намалява с възрастта и това е свързано с определени проблеми, идентифицирани от учените: целите на телесния имидж, доверието в соята и неспособността, в стреса, с промените в хумора и трудностите.

За да ми помогнат с добрата работа, читателите са на 4418 жени, на 64 години, които участваха в съвместното проучване на Обединеното кралство за скрининг на рак на яйчниците (UKCTOCS). Насладете се на силата на жените, обявени за сексуално активни в началото на изследването, но един от най-важните аспекти на сексуалната активност при това състояние на нещата. Например, те декларират, че сексуалната им активност е много честа, по-малко привлекателна и по-неудобна. Основната причина за сексуално бездействие остава отсъствието на партньора, плюс предимството на разума.

Другите фактори, които са важни за обяснение на намаляването на честотата на сексуалните отношения, са (по ред на внос): състоянието на здравеопазването, сексуалната дисфункция, проблемите на женското телосложение, симптомите на менопаузата и лекарствата при ръкополагане. За тези, които са в разгара на либидото, имената на жените, които декларират, че е трудно да разберат трудностите на любовните отношения, в логистиката на организацията на физическите отношения и последователността на образа на живота и увереността в soi .

Само 3% от участниците въз основа на положителен сексуален опит и само 6% при търсене на медицинска помощ за сексуални проблеми.

Жени в менопауза

За авторите, обезкураженият “аурон на последиците за клиничната практика”, по-специално в наградата на жените, сигнализиращи за сексуално безсъние по време на менопаузата. Освен това в областта на медицината „трудните сексуални са в процес на деклариране, реконструкция и лечение“.

Привлекателният елемент от практиката за предизвикване на тези аспекти при пациенти в менопауза или за постигане на повече или по-малко сексуалност. „Комуникацията, отворена за сексуалността и усложнява чувствата, чувствата и дисфункцията, е от съществено значение и намалява пречките, пред които жените обсъждат сексуалната функция. Допълнителна формация по тази тема [pour les praticiens de la santé] е необходимо да се улесни този процес“, заключи той.