изображението на изображението за идентифициране на местата на окултна тромбоцитопения имуноиндуцирана постваксина

Имуноиндуцираната тромбоцитопения тромбоцитопенията не дава възможност да се идентифицират препоръки за окултните места на тази патология след анти-COVID ваксината. Британско проучване, публикувано в Revue Radiology, предлага идентифициране на радиологичните ефекти върху този шампион.

IRM, томоденситометрия (TDM) и ехография в помощ на откриването на тромбозни места при голяма част от пациентите с тромбоцитопения и тромбоза, индуцирана от ваксината след получаване на предварителна доза лечение COVID.

Медицински изображения за идентифициране на тромбоцитопенични окултни места, имуноиндуцирани тромботични след ваксинация срещу COVID

Въпреки това кампаниите за ваксинация срещу COVID са генерализирани, прилагането на имуноиндуцирана тромбоцитопения тромбоцитопения (VITT) към Лена с ваксината AstraZeneca е изключително разпознаваемо. Анатомичната локализация и честотата на тромбозата не могат да бъдат установени в литературата за VITT и международните директиви, предлагащи пурата на образа на локализацията. Освен това директивата не препоръчва изрично изображението на трупове за оценка на окултните места на тромбоза, но също и силата на способността за развитие на плюс места от този тип.

Това е причината за малък отбор британски череши проучване, публикувано в Revue Radiologyза оценка на честотата и имплантирането на тромбоза в съдовата система на томоденситометричната система (TDM), на IRM и на ехографията и за идентифициране на тромбови добавки при пациенти с анамнеза за Царството на Вселената с потвърден VITT.

Британско проучване за изследване на 40 пациенти с потвърдена тромбоцитопения имуноиндуцирана тромботична

Септември центрове по радиология допринесоха за това проучване, всички пациенти присъстваха при потвърден VITT, 28 дни след прилагането на ваксината и представител на анти-PF4 anticorps, тромбоцитопения <150 × 109 / литър и нова тромбоза, потвърдена на месец a скенерът беше инжектиран между 3 февруари 2021 г. и 12 май 2021 г., това включваше 40 пациенти. Критериите за изключване за тромбофилия, серологичният тест за PCR Covid-19 са положителни и PF4 противораков тест или информация за изображения не са налични.

TDM, ехографията и IRM на тези реализации са базирани на протоколи на местната болница и тези интерпретации са върху съдовите системи и апаратите на тромба, до ниво на субсегментация – тромбоза на синусовата вена, тежко цервикално заболяване порто-мезентериална вена, системна тромбоза, белодробна емболия (EP) -. Изображенията в този клас са в мозъчни изображения – TDM на Черно море, мозъчна IRM и флебография TDM -, изображения на трупове – TDM на гръдния кош, корема и таза – и изображения на части от тялото – например TDM на леген или локална ехография -.

По-голямата част от пациентите имат неврологични симптоми с тромбоза на мозъчния синус

Средната възраст на включените пациенти (55% от хората) е 41 години и 32 години е един от най-развитите случаи през 14-те дни след първата ваксинация. 10 от 40 пациенти (25%) на предмет на преглед на единична база за наранявания, 30 пациенти (75%) на допълнителна операция и 26 (65%) на предмет на TDM инжектиран корпус. Допълнителни изследвания в хода на периода на проучването идентифицират местата на тромбоза при 25 от 30 пациенти, които са имали допълнителни изображения (83%), комбинацията от тромбоза на церебралния синус и церебрална парализа 16 белодробна емболия на 40 пациенти (40%), тя е идентифицирано от 9 пациенти (23%), че е идентифицирана тромбоза на мозъчния синус на мозъчната кора и тромбозната вена на порто-мезентериката.

Отбелязва се също, че 29 от тези пациенти (73%) представят принципите на неврологичните принципи и тромбоза на церебралния синус в 15 от TDM или IMR флебография. Допълнителен образен преглед, извършен при 20 от 29 пациенти (69%), идентифициращ места за допълване на тромби при 17 пациенти (85%) – белодробна емболия (60%), тромбоза при свине %), дълбока венозна тромбоза (30%) и тромбоза системен артрит (20%).

„Международните директиви предлагат конкретна идея за симптомите на тромбоцитопения, която индуцира имунна тромбоза във ваксините, но останалите данни за разпространението на тромбозата с множество места и нейните последици за управлението, включително заключения. Това е чудесно допълнение към изследването на имунологични пациенти с тромбоцитопения, индуцирани от една ваксина с изображения на телца и тромбозни мултисистеми. »

Бруно Бенке с RSNA

.