Изследване на опустошенията върху зъбите на DEHP, ендокринен пертурбатор, присъстващ в пластмасовата супа – Liberation

Един от специалистите по обществено здравеопазване, ендокринните смущения, които трябва да деградират децата, е френски студент. Вашият автор, Силви Бабайко, обяснява “Освобождение” и “относително скорошна концепция”.

И да ендокринни смущения и ти имаш ли зъби Знаем, че тези вещества, способността да влизат в действията на хормоните в човешките тела, могат да бъдат отговорни. на млади хора в развитие или рак. Те също така са в състояние да чупят зъбите, selon les travaux от Силви Бабайко, директор на търсенето на Inserm.

Със своя екип той издава този mercredi статия в рецензията Перспективи за здравето на околната среда, относно ефектите на DEHP върху имейлите с квас. DEHP е присъщ на семейството на фталатите. Utilisé pour assopplir les plastics, il peut be présent dans les film alimentaires oru les bouteilles, mais aussi dans les poches de sang ou le material de dialysis et de perfusion à l’hopital. Търсенето изрично Освобождението внасянето на изследването на ефектите на ендокринните смущения върху зъбите.

Какво ще бъде премахнато от публикуваната ви статия?

Оригиналността на нашата работа е да покажем, че те са чувствителни и към околната среда. Това е сравнително нова концепция. Той говори за проблеми с плодовитостта, затлъстяване и ракови заболявания с излагане на околната среда. Въпреки това, ние показахме, че те също са чувствителни към веществата на околната среда и към съобразени дози.

По-специално, вие сте проучили състоянието на закваската в дозовия диапазон на DEHP, както и техните експозиции. За какви резултати?

Използвахме някои възможни дози на експозиция. L’une, 5 микрограма DEHP / килограм / jour, съответстват на нивото на експозиция на дете с DEHP. Другите, 50 микрограма DEHP / килограм / ден, съответстват на нивото на експозиция на пациенти, хоспитализирани с перфузия или диализа, например.

В два случая той наблюдава ефектите. Въпреки това броят на сертифицираните лица и сигурността на удостоверенията са по-важни от броя на единадесетте години. Зъбите са непрозрачни, украсени, счупени и щайги. За влюбените момичетата са по-трогнати от жените.

кого познаваш?

Дефектите на тези зъби са резултат от имейл, който не е минерализиран. Той е по-малко твърд и по-крехък. Нашето изследване на идентичността на клетките на лука от DEHP. Тези резултати се считат за една от хипоминерализиращите патологии на имейлите на резците и кътниците, които представляват 14 до 15% от децата в света. И разпространението му е високо. On pence donc que l’излагането на ендокринни разрушители като DEHP и допринасят. Или, имейлът на резците и кътниците ще отнеме три дни от живота, авторът на раждането, много хронологично определение. Игликите и кучешките зъби са по-малко докосвани. Leur имейл се формира плюс tard. Няма излагане плюс критика.

Какви са резултатите от този договор с вашите прецедентни елементи по темата?

Да, нашите самолети имат резултати, сравними с ефектите на други ендокринни смущения, бисфенол А [présent dans les biberons avant son interdiction en 2010, ndlr]. Ние вече започнахме тези търсения през 2012-2013 г., колата на пътуващите колежи за ефектите на ендокринните смущения тревожи, че животните са на върха на зъбите на най-високо ниво.

Резултатът от този тип ендокринни смущения е тревожен, нали?

Това е проблемът на ендокринните смущения. Ils peuvent avoir des effets à très faible доза, c’est pourquoi il est important de mener des recherches pour identifier ces molécules et s’en prémunir. Chez l’humain, les études épidémiologiques montrent que des expositions chroniques à des mélanges de substances, même à faible доза, entraînent une hausse du risque de developper certaines pathologies. Търсенето на обекта обаче ще повлияе и на афинитета към разбирането на механизмите в играта. Това е трудно. В наше време нямаме достъп до клетките, които генерират електронна поща, ако имате много малко животи с малкото дете, в момента на поникване на зъбите. Ceci dit, notre approche expérimentale pourrait permettre de caracteriser l’exposition à certaines substances au moment clef des mille premiers jours de l’enfant [de la fécondation aux deux ans]. Si suivait dans le temps les populations présentant ces problèmes dentaires, on pourrait, peut-être, identifier plus précocement d’autres pathologies lièes aux mêmes expositions. Ние работим и имаме други екипи по света, за да върнем отговори.

.