КАРТА. Le moustique tigre progresse en France: mon département est-il touché?

Този вирусоносител, много изследван, присъства в 67 департамента във Франция. Обширни решения за насекоми freiner cet и преносители на болести.

Français sur deux pourrait se faire piquer cette année par le moustique tigre, chez lui ou sur son lieu de vacances. Тази оценка е в ход. Ние знаем за сериозен проблем за общественото здраве.” Директор на научните изследвания в Института за изследване на развитието (IRD), Дидие Фонтенил провежда програмата Риск от инфекциозна и ветеринарна медицина в Монпелие. Мустикът на тигъра (Aedes albopictus) peut transmettre les virus de la dengue, du Zika et du chikungunya. За да намерите повече от тези санитарни нюанси, 120 църкви и международни актове за обществено здраве са здрави в конгреса на IRD последният.

Операциите на зеницата срещу насекомото от Ла Рошел в Страсбург

Оригинален от крепостите на Азия du Sud-est, мостът колонизира умерените зони след 40 години. В Европа пикът в плюс 20 страни. Сигнале във Франция през 2004 г. в Ментон (Приморски Алпи), колониалната колония от 67 департамента. Математическите модели на развитие се разширяват, но ние сме изненадани от тази бързина». На сайта на министъра на здравеопазването, картата за присъствие във Франция на тигровия мост показват пълна прогресия. От Ла Рошел в Страсбург регионалните агенции са отговаряли за операциите срещу насекомите.

Колонизация на маршрутите

Лесно се съгласува с цвятчерно-бял тигър, Aedes albopictusе оригинален, номинален rapport aux 65 autres espèces de mustique en France, dont 15 piquent les humains. Между другото, през деня е малко по-тихо, в края на нощта. Много голяма генетична вариабилност е всичко, което е изненадващо. Това е едно от най-популярните места за адаптиране към различни среди».

Изменението на климата не е първата причина за разпространението: колонизацията е подходяща за автомаршрути и пътища за достъп. Жена в кола, курорт плюс кръст и вие колонизирате друг регион». Скорошният разказ на любимия фаворит е насекомото: изследване на препитанието на чудовища и голяма смъртна смърт на 31 деца.

Мостът на моста може да тренира алергични реакции. C’est déjà une nuisance, estime Didier Fontenille, qui le cite le témoignage de personsnes «piquées dix fois par jour près de Montpellier, à Ница, Марсилия и Тулон. Това е главният мост в града, в южната част на Франция».

Това е потенциалното предаване на вирус, който заразява специалисти. Elle est aujourd’hui very faible: seulement 82 personsnes ont été piquées en France, en dix ans, par un moustique tigre porteur de la dengue, mais aussi du Zika et du chikungunya. Ces “cas autochtones” ont été contaminés par un moustique, qui avait piqué quelques jours avant une personne malade, revenant d’une tropicale où la dengue sevit. Броят на парите, дължащи се на увеличение във Франция, е неуспешен, Ние сме ентомологът, d’autant que les voyages ont repris. Attendons-nous à dix ou vingt cas autochtones cette année ».

Центените на тези “вносни” пари също са наскоро прегледани във Франция. Това са пътниците от произхода на Outremer, де Обединението на кръга 2018 до Полинезия.

Реципиенти на стояща вода в Окситания

Как да намалим тази новина? Тигърът трябва да се развива в малките запаси от вода: супата с цветя, децата, които играят в градината, подаграта на nettoyée. Първото решение, насърчавано от общностите в Occitanie, е в съответствие с всички тези реципиенти или застояла вода.

Обширни видове пайове, без никакви ефекти, като изследване на Ансите на планината. Мелиорентните череши, ученик на купета на мостовете. Една от стратегиите, съответстваща на природата на милиони стерилизирани насекоми в рентгенови зони. Дроновете превозват стерилните гоблени, езерата на съдебната система. Ils s’accoupleront avec des femelles sauvages dont les œufs n’écloront pas».

Този метод се използва в La Reunion, в рамките на проект, свързан с IRD и ARS: 300 000 стерилни езера, всяка седмица на базата на населението на най-важните хора в тъмна зона. Научните учени търсят биологични инсектициди: вирусът, който само тези братовчеди.

Целият свят може да участва в борбата срещу моста. Сигналният порт на Anses за предоставяне на информация за присъствието и присъствието на насекомото. Тези данни са окончателните карти за разпространение. Все още може да намери снимка на мустаците, плюс няколко драскани. След известно време не трябва да се вземат предпазни мерки, за разлика от кърлежите. Замърсителите на заразените с денга също са много разпространени в столичния район на Франция.