Коронавирус: ситуация в Нормандия – 22 юни 2022 г

ЕПИДЕМИОЛОГИЧНА СИТУАЦИЯ

На 21 юни регионалната заболеваемост в Нормандия е установена на 387 на 100 000 местообитания, при ниво от 39% в предишната референтна точка:

  • Нормандия : + 39% (честота на SPF от 12/06 до 18/06: 387)
  • Калвадос : + 42,1% (честота на SPF от 12/06 до 18/06: 430,4)
  • Eure : + 39,7% (честота на SPF от 12/06 до 18/06: 367,6)
  • Манш : + 48,1% (честота на SPF от 12/06 до 18/06: 440,4)
  • Орн : + 29,2% (честота на SPF от 12/06 до 18/06: 279,5)
  • Морска Сена : + 34,7% (честота на SPF от 12/06 до 18/06: 375,1)

Броят на репродукциите (R) е стабилен на 1,4 (срещу 1,29 на седмица).

Ваксинацията и зачитането на тези основни бариери са защитени

В контекста на къщата на регионалния инцидент, la ваксинацияпочивка е необходима за защита, защита на другите и защита на нашата здравна система във вашия ансамбъл.

За туристи пристанището на задължителната маска за почивка в санитарните и медико-социалните заведения, на името на санитарното помещение. (представяне на изискване за ваксинация, отрицателен тест или сертификат за повторно сертифициране).

Пристанището на маската е силно препоръчително в ситуации на голям промискуитет, при часовници и малки клапани, и по-специално в присъствието на крехки хора. Препоръчва се и за най-уязвимите хора. За rappel някои хора, изложени на риск от развитие на форма на grave du Covid-19, също могат да получат безплатни разписки за маски FFP2 по лекарско предписание.

За да се предотврати разпространението на вируса, gardons les bons reflexes acquis tout au long de la crise при редовно регулиране, при липса на вода, при използване на хидроалкохолен гел и в изолационен разтвор, така че прилагането на листа или в случай на положителен тест.

Ритъмът на събитията в конвенционалната болница е у дома

На 20 юни 949 души от Covid-19 бяха хоспитализирани (1026 миналата седмица), а не 31 в реанимация (34 лорда от последната точка на ситуацията).

Les hospitalizations sont en baisse, mais le rytme des entrées en hospitalization conventionnelle est en hausse, tandis que le rytme des entrées en reénanimes reste peu élevé et stable.

Avant de se rendre aux urgences, conserver le refleke 15

С цел ограничаване на допълнителните такси за спешни случаи чрез неподходящи пасажи, Normandy ARP rappelle qu’avant de se déplacer aux urgences, il faut contacter le 15. Les médecins regulateurs sont en effet à la disposition жалбоподатели, pour leur leur fairiere d’éfécment медицинският отговор отговори на съвета на ръководството.

Положителност на увеличаването

Между 12 и 18 юни 48 163 души са направили този тест, 12 785 от тях са с положителен резултат. Повишените нива на позитивност са определени на 26,5% срещу 22,5% през предходната седмица.

ВАКСИНАЦИЯ

Нормандия мобилизирана за ваксинация и кампания

Ваксинацията е костюм в Нормандия и не само по отношение на ваксинацията, тъй като пълната мобилизация е необходима за намаляване на рисковете от привличане на Covid-19 и за развитие на формите на гробове като „Covid longs“ или хоспитализации, notamment chez les plus fragiles.

Au 19 juin, ce sont 7 758 869 инжекции qui ont eté realizées en Normandie depuis le debut de la campagne de vaccination, dont 2 350 516 рапели.

Втори rappel (сувенир, евакуиран от термина “4th Do”) се препоръчва за хора на 80-те и повече години, жители на ECHR и USLD, които са толкова щастливи, но също така и за хора с имунодепресия.да споделя още три след последната инжекция (заинтересованите хора, загрижени за Covid-19 плюс още 3 след 1ер rappel vaccinal n’ont pas besoin de faire ce 2да спускане).

Достъпът до втория багажник за ваксини срещу Covid-19 е увеличение на броя на хората на възраст от 60 до 79 годиниavec ou sans comorbidité, dès 6 mois après l’injection du premier rappel ou dès 6 mois après la dernière инфекция.

Възможностите за ваксинация са имена, не само по професионалните професии на града .

Предписания за ваксинация на множество фрагменти

Кампанията за ваксинация в дома на хората е отворена за хора с трудности при изписване на 70 и повече години в ситуация с увреждания. Lance от префектурите, Регионалната агенция на регион Нормандия и младежкото застраховане, в партньорство със Съюза на регионалния офис на професиите на пехотата, който се намира в зоната за контакт на 0800 730 957 (безплатно обжалване) за организиране на ваксинация в дома на засегнатите лица.

Вносът на ваксинация за бременни жени

Жените, които не са били ваксинирани срещу Covid-19, представляват висок риск от усложнения поради усложнения на заболяването, дължащи се на неваксинирани жени. Ваксинацията позволява предаването на антикорупционни средства към тялото и защита в допълнение към новия вирус. Препоръчва се ваксиниране на тези жени, което е състояние на грубо. Ансамбълът от професионалисти, натоварени и придружаващи дълготърпеливи жени, гинеколози, акушер-гинеколози, практикуващи лекари, практикуващи лекари, фармацевти, биолози, могат да отговарят на въпроси и да ги сенсибилизират и да ги сенсибилизират. long du suivi de la grossesse. Повече информация при щракване върху този ред.

Ваксинация на деца от 5-11 години

Ваксинацията е отворена за деца от 5 до 11 години на 22 декември. Ваксинирането е възможно в заведения за хоспитализирани деца, в центрове за ваксинация или в градския кабинет. Лекарите (генералисти и специалисти, не само педиатрите), IDE (държавни дипломи), мъдреците и фармацевтите могат да предписват и прилагат педиатричната ваксина срещу Covid-19 деца.

www.normandie.ars.sante.fr et www.sante.fr