Ново лечение с ARNm за възстановяване на кожата след инфаркт

⇧ [VIDÉO] Вие също трябва да се срещнете с това партньорско съдържание (след кръчмата)

Lor d’une crise cardiaque, des millions de cellules du cœur (les cardiomyocytes) meurent, par manque d’oxygène. Ces pertes sont malheureusement необратими, ces cellules n’ayant pas la possibilité de se régénérer. Тежестта на тази деградация, рискът от сърдечна недостатъчност и други сърдечни проблеми могат да бъдат намерени в набора от много повишени. Служителите са успели да поправят и регенерират увредените клетки.

Ако сърцето е твърде тънко за кардиомиоцити, е възможно да се опитате да помогнете повече (или по-малко) с помпената функция: това е сърдечна недостатъчност. Не съществува като медицинско лекарство, което може да се използва за възстановяване на сърдечната функция; трансплантацията остава единствената възможност, но съществува възможна наличност на донорски тела и рискът от изхвърляне, ограничаващо общото им използване. Ainsi, depuis des décennies, les scientifiques tentent de trouver le moen de régénérer les cellules cardiaques.

Плюс екипи участват в използването на целулита, който може да се използва за разграничаване на кардиомиоцитите. Тези проблеми обаче все още са проблематични: използването на ембрионални клетки и целулозни индуктивни клетки не е свързано само с риска от образуване на тератом (вид тумор). Екип от университета в Хюстън се интересува количествено от фактора на серийния отговор (SRF), който играе основна роля в регулирането на клетъчния цикъл и контролирането на транскрипцията на имената на пола.

Състояние на celluia of cellules souches

Le cœur est le premier organe fonctionnel qui se develope au cours de l’embryogenèse et le SFR est nécessaire à la formation des sarcomères – les unités de base des myofibrilles du Muscle cardiaque – et au premier battement cardique.

Черешите не се генерират серия от SRF мутирали протеини, което трайна реинтеграция на миоцитите възрастни в клетъчния цикъл. « Това е, което правим, за да диференцираме, това е, за да разграничим кардиомиоцитите от справедливите, за да преминат в състояние плюс клетката на клетките на очите, които могат да бъдат регенерирани и пролиферирани. », изрично Siyu Xiao, от катедрата по биология на университета в Хюстън. За да достави тези транскрипционни фактори на сърдечни клетки, екипът на ARNm Synthetic Utility – технологията, която ще се използва за ваксини срещу COVID-19, които могат да се използват за включване на определени рибозоми за определени продукти.

L’une de ces протеин mutées, смятан за най-мощния, този baptisée STEMIN. Тест върху миоцитни култури от плъх, ARN messenger synthétique de STEMIN благоприятства частичното препрограмиране спрямо състояние от типа и провокира диференциацията на кардиомиоцитите. Une autre protein SRF mutée, baptisée YAP5SA, dirige quant à elle une myriade de facteurs de croissance за справедливо разпространение на myocytes didififérenciés.

Инжектираното оборудване STEMIN и YAP5SA, поотделно в комбинация, директно във вентрикуларните газове на напредващия vivix, може да има миокарден инфаркт. Обективният елемент на проверка и “лечение” ще може да препрограмира миоцитите да влязат в клетъчния и кръвния цикъл, да възстановят ендометриалните ходове. « Резултатите са невероятни », заяви Робърт Шварц, който съвместно провежда изследването със Xiao.

Ремонтните курсове в рамките на един ден

Комбинацията от два ARN е особено ефективна за възстановяване на сърдечната функция – добре, повече от ARNm могат да се използват поотделно. След инжектирането на тези транскрипционни фактори в източника на киселото тесто, миоцитните нощи се репликират за по-малко от 15 дни (и повече от 17 дни) за 24 часа! « Лабораторията посочва, че миоцитите на сърцето се размножават бързо в рамките на един ден и че ходовете се поправят в хода на живота ми, за да възстановя функцията на изпомпване на сърцето, почти нормална, с някои белези. », Отнесете Шварц.

Фигурата е пример за ремонт in vivo на кожно заболяване възрастни жертви на инфаркт, чрез l’injection d’une combinaison d’ARNm STEMIN et YAP5SA. След четири седмици секционните цветове и цветове са значително намаляване на светлата зона. © Списание за сърдечно-съдово стареене

« STEMIN и YAP5SA не благоприятстват пролиферацията на кардиомиоцитите и инхибират диференциацията на кардиомиоцитите в зависимост от SRF », Резултатът от танцьорите в Списание за сърдечно-съдово стареене. Този подход не е единственият начин за възстановяване на клетките на сърдечния мускул в сърцето, но и за регенериране след инфаркт. « Човек не е в състояние да изтъкне точка и имаме възможността да можем да третираме човек, възможен за хората », Сулин Шварц.

Авангардна добавка към използването на ARNm synthétique като средство за доставка, Xiao, е източник на увреждане в някои списания, в контраст с доставката на вируси. Генетичните терапии се доставят в мазетата на векторите на духовните души в светлината на допълнителни проблеми на биосигурността, но те нямат силата да спрат. « Доставянето на аденовирус от целулитни фактори първоначално е лечебно за регенериране на сърдечната функция, но провокира дълги периоди на сърдечен радомиосарком », Точно екипът.

À noter que cette cet métode de délivrance de génes basée sur l’ARNm permet également de livrer des combinaisons de gènes avec différents ratios, permettant de personalnalize le traitement pour chaque pacijent selon l’evolution.

Източник: S. Xiao et al., The Journal of Cardiovascular Aging

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘227732948895853’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);
(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src=”https://connect.facebook.net/fr_FR/sdk.js#xfbml=1&version=v3.2&appId=788507814587626″;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));