Опиоиди: новото лечение е много важно, но и ефективно

Жан-Беноа Лего, La Presse Canadienne

MONTRÉAL – Лечение, което е просто, по-малко инвазивно и по-малко екзистенциално, което в момента се предлага на пациенти, които страдат от проблеми с употребата на опиоиди, само в допълнение към ефективността, и намери истинско чудовище.

Понастоящем е възможно да се илюстрира случаят на пациенти, които се представят в аптеката във всички списания, в очакване на два или три месеца, в рамките на започване на терапията им с метадон или морфин.

„За да се намери ниво на мотивация за подкрепа на тези лечения и авторът на изследването, д-р Дидие Ютрас-Асуад, който е психиатър в CHUM. Но той също има хора, които са много мотивирани или хора, които са много мотивирани, за да бъдат лекувани, но които не искат да се смущават от вида лечение, което се търси.”

Ситуацията трябва да бъде по-сложна, отколкото е възможно да се живее с население, което е в ситуация на несигурност и уязвимост, at-il ajouté.

Docteur Jutras-Aswad et ses collègues de l’Initiative canadienne de recherche sur l’abus de substances dismantrent dans la plus récente édition de l’American Journal of Psychiatry qu’il est възможно d’offrir à ces, така че пациентите не могат да намаляване на шансовете за успех.

Това лечение се отнася до използването на бупренорфин-налоксон, известен също като търговски суббоксон, който също е опиоиден агонист.

Екипът за набиране на персонал ще бъде набран между октомври 2017 г. и март 2020 г., плюс 270 доброволци от септември Hopitaux и клиники в Квебек, Онтарио, Алберта и Колумбия-Британика.

L’jage moyen des участници, не 35% etaient des femmes, etait de 39 ans. Те представят всички проблеми при употребата на опиоиди или продукти с рецепта, като хидроморфон, морфин, оксикодон или фентанил.

Les sujets ont été répartis aléatoirement en deux groupe: on a donné au premier de la méthadone dont la prize était supervisée en pharmacie, et au second le subboxone, qui pouvait être le plus souvent pris à domicile.

Участниците бяха 24 часа в седмицата, като не на последно място сравняваха ефективността на процеса на лечение с намаляването на консумацията на опиоиди.

„(Suboxone) е малко по-малко от този, който има метадон и е свързан с риск от глух, за лекаря Jutras-Aswad. Относно мисията на профила за сигурност на бупренорфина, който е предимство за тестване на модел на соини, той също така намалява таксата за надзор, интензивността на надзора директно в началото на лечението.”

Той препоръчва след първите процедури пациентът да приеме доза от неконтролирани дози, което предполага посещение в аптеката. След две седмици той ви препоръчва да спестите повече от тези посещения, за сметка на двама души.

Изследването, но от д-р Jutras-Aswad, се определя от модел на соеви зърна плюс гъвкав, с много надзор, който също може да се използва за намаляване на употребата на вещества, които моделът живее с метода. .

«Нашето проучване показва, че бупренорфинът (…) не е по-нисък от лечението с метадон в случай на тези, които не са били лекувани като бупренорфин, с тенденция да бъдат второстепенен бупренорфин», At-il souligné.

Les chercheurs en viennent à la zaključak qu’il е възможно d’utiliser un modéle de soins plus flexible, qui requiree moins de supervision étroite, tout en obtenant des equivalents à ceux obtenus lors de l’utilization de l’utilisation de métrovision très sousé

Бупренорфинът също е предоставил на пациента голяма гъвкавост, че метадонът и джама са промяна в лечението, която е неизбежна.

„Това е много добре. „Мисля, че това наистина е модел гагнат-гагна (…), който винаги ще бъде отговорен за ситуация, която е катастрофална.“

Има 27 000 канадци, които са били обявени в нетрезво състояние, за да консумират опиоиди между януари 2016 г. и септември 2021 г. Изчислено е, че повече от 350 000 души са употребявали противовъзпалителни лекарства с опиоиди при опит.

Само в Квебек 339 души са загубили живота си през януари и септември 2021 г. в интоксикация с опиоиди.

window.fbAsyncInit = function() {
FB.init({
//appId : ‘721565697974270’,
xfbml : true,
version : ‘v2.5’
});
};

(function(d, s, id){
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) {return;}
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “https://connect.facebook.net/fr_CA/sdk.js”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));