Освобождаване на министър Харджит Саджан | Офисът на Джъстин Трюдо не разполага с тази информация

(Отава) Бюрото на премиера Джъстин Трюдо установи, че не обръща внимание на министъра на международното развитие Харджит Саджан и е участвало в подготовката за началото на годината за освобождаване от различни мерки за контрол. на канадските летища преди да вземете самолета.

Публикувано в 0:00 часа

Джоел-Денис Белаванс

Джоел-Денис Белаванс
Пресата

Пресата да съобщи, че министър Саджан най-накрая ще получи частично освобождаване в края на необитаем démarche de la part de hauts fonctionnaires du ministère des Affaires étrangères auprès du ministère des Transports.

Този ден, на 26 януари, той посети контурите на контролите за сигурност на канадските летища срещу канадските реклами, които притежават секретни документи.

Това искане обаче беше отправено от канадската администрация за сигурност на въздушния транспорт (ACSTA) и за предоставяне на информация за куриерски проекти между Министерството на транспорта, министъра на външните работи и Организма.

И накрая, министър Саджан имаше частично освобождаване през февруари: документите на кабинета, които са в тайна сигурност, не подлежат на никакъв контрол за сигурност.

Наредбите, регулиращи сигурността на канадските летища, ограничен брой канадци са примери за мерки за контрол на пътниците преди да вземат самолета, не само на министър-председателя и най-близкото семейство на генерал-губернатора.

„Кабинетът на министър-председателя не се загатва в този процес“, каза той.

Depuis qu’il est en fécé fédérale, M. Sajjan, qui est de confession sikhe, s’est plaint à certains de ses collègues du cabinet qu’il subit parfois des fouilles secondaryaires de son turban après le délor’clenchelarme’ de преминаването на пунктовете за контрол на пътниците преди влизане в зоната за сигурност на летището.

Недоволен от другите страни

Консервативната партия, Квебекският блок и експертът по сигурността имат посланието, което трябва да прочете министър Саджан: няма нищо лошо в него.

„Консерваторите и NPD и около 500 000 канадци са изповедта на сикхите. Той агитираше за безплатен пропуск за либерален човек, който има привилегии, които са другите му колеги, които са в последното ми положение“, коментира депутатът от консерваторите Пиер Пол-Хус.

Encore une fois, nous entendons parler du ministre Sajjan pour les mauvaises raisons. Ясно е и не, че не трябва да минавам или трябва да мина или да мина преференциално третиране за контрол на летищата, което е министър, заместник или гражданин.

Кристина Мишо, член на Квебекския блок

Консултантът по сигурността Мишел Джуно-Кацуя каза, че министър Саджан трябва да изпрати послание към населението. „Това е много добре. Zero n’est au-dessus des lois. Идеята, че той ще бъде освободен от транспортиране на секретни документи, няма да подмине стената “, каза той.

window.fbLoaded = false;
window.fbAsyncInit = function() {
FB.init({appId: ‘166995983353903’, version: ‘v3.2’});
window.fbLoaded = true;
};
(function() {
var e = document.createElement(‘script’); e.async = true;
e.src = document.location.protocol +
‘//connect.facebook.net/fr_FR/sdk.js’;
document.getElementById(‘fb-root’).appendChild(e);
}());