Превъзходни познания | Първа жена начело на Политехниката

Древният президент на Ордена на инженерите на Квебек, Мод Коен, генерален директор на Политехниката на Монреал, да кандидатства Пресата. Тя беше първата жена, която заема поста в тази институция от преди 149 години и това беше белязано от женствеността на 6 декември 1989 г.

Публикувана през 1707 г

Андре Дюшен

Андре Дюшен
Пресата

Номинацията за този международен Mercredi Mercredi от Съвета на министрите на провинция Квебек в рамките на окръг Hebdomadaire.

„Аз съм балсамиран, заявява Маз Коен в интервю с Пресата. Политехника е майка ми (завършила е индустриално инженерство, 1996 г.) и това е и началото на моята социална ангажираност. Монреалската политехника е организация, която оказва важно влияние в мисията на своята мисия и е важно да има значително въздействие. Аз съм жена, ориентирана към организацията на мисията и много се вълнувам от това. »

Lorsqu’elle évoque son intereêt les les «organizations à mission», précisons que Mаз Тази година, 31 март 2022 г., генералният директор на фондацията на CHU Sainte-Justine ще бъде заета от 2014 г. Тя е президент на Ордена на инженерите на Квебек от 2009 до 2012 г.

„Мод Коен беше впечатлена от консултативната комисия и членовете на административния съвет от техния опит в управлението и филантропията, а също и от ръководството, което разби цялата му кариера, обявявайки сина му Пиер Ласонд за президент на съвета. Тя може да успее да обедини общността с визия и разбиране, които ще бъдат добавени към Политехниката на Университета за високи постижения и изследванията. »

«Това е страхотен празник за моя генерален директор и много близо до първата жена, която ръководи института на 150 години, за костюм Маз Cogen à propos de cette premiere dans l’histoire de l’institution .. C’est hautement symbolique. Не искам да пропусна този път; това е професия, която в основата си е мъжка. »

Тя отбелязва, че 30% от младите жени в момента са в кохортата на ергените. „За да променим времето за сенсибилизиране на младите жени в науките и приложенията, каза той. Предположение за това време, но в същото време контекстът е от вида, че университетите и инженерните факултети са отговорни за дирижирането от мъже. Или всички организации имат страхотно чувство за разнообразие. Това е елемент, който трябва да се вземе предвид за нашите публични институции. »

Трайно развитие

Пред кои проекти, кои искате да застанете?

„В интервю за поста споменах фактите от репетициите, че аз съм един от лидерите, които ще могат да разглобят екипите, за да развият организационната визия, това. Важно е да имате страхотна визия за колектива и да сте наясно с факта, че родът ще може да види колективната визия за училището. »

На 150 години от организма, тя е Политехника с отражение да се изправи лице в лице. «Как го преоткрихте? Comment aborder les enjeux du nouveau siecle? Как ви харесват методиките за изучаване на допълнителни дейности върху ученика? Коментар за разработване на бъдещия инженер във функцията на безоини и фурнирни животни. »

Търсенето, дефицитът на места за отчитане на други институции на опашка и разнообразие се дължи на студентите, които са в професорския корпус, защитават и заетите.

В допълнение към степента си по инженерство, Мод Коен притежава магистърска степен по бизнес администрация от Търговското училище (HEC) в Монреал през 2004 г. и сертификат от кабинета на губернатора на Университета в Лавал.

Jusqu’en mai, el presidait le comité d’experts indépendants sur l’integration integrarturale et urbaine du REM de l’Est de Montréal. Тази комисия работи в град Квебек и град Монреал по файла CDPQ Infra.

Новият генерален директор на Политехниката на Монреал за този кандидат (роден в Лео Бюро-Блуин) на CAQ в Лавал-де-Рапид с общите избори на 4 септември 2012 г. в Квебек. Тя беше поканена от президента на CAQ 2013-2014.

За тази цел тя потвърждава, че номинацията й не е политическа. „Министърът на висшето образование (Даниел Маккан) няма влияние върху процеса. Искам да мога да предложа солидни нужди да работя усилено. Cela a eté fait de façon rigoureuse comme de bons engineers », argue-t-elle en riant.

Мод Коен влиза на поста на 10 август за срок от четири години. Политехниката в Монреал има 9930 студенти и повече от 300 преподаватели. Вашият годишен бюджет е 275 милиона, а не 105 милиона осветени.

window.fbLoaded = false;
window.fbAsyncInit = function() {
FB.init({appId: ‘166995983353903’, version: ‘v3.2’});
window.fbLoaded = true;
};
(function() {
var e = document.createElement(‘script’); e.async = true;
e.src = document.location.protocol +
‘//connect.facebook.net/fr_FR/sdk.js’;
document.getElementById(‘fb-root’).appendChild(e);
}());