Предотвратете младостта на Лайм: Простите предпазни мерки могат да направят разликата!

Предотвратете младостта на Лайм: Простите предпазни мерки могат да направят разликата! – CISSS de l’Outaouais

Лого - CISSS de l'Outaouais

22 юни 2022 г

La Direction de santé publique souhaite rappeler à la population de l’Outaouais que les tiques que peuvent transmettre la maladie de Lyme sont présentes en Outaouais depuis quelques années et que leur nombre est en augmentation. Лаймската болест е причинителна инфекция на бактерия, която се предава на хората чрез инфекция от кърлеж. Билетът се намира в растителността, главно в горите и дърветата на огнището.

Пакет за анализ на данни от наблюдение на данните за 2021 г., град Гатино в момента се реконструира като ендемичен сектор за младите хора на Лайм. Град Гатино се намира в териториите на Понтиак и Колинс-дьо-л’Утауа, които са секторите на върховете, които са силно заразени от бактерията, причиняваща болестта на Лайм.

Toutefois, рискът съществува и в другите общини на Outaouais. Останалата част от бдителни lors на нашите дейности на открито.

Младостта на Лайм може да има сериозни последици за здравето и качеството на живот на определени хора и те не се лекуват едновременно. Ainsi, важно е да се предприемат прости и ефективни мерки за превенция:

 • Между май и ноември, хора, които не се занимават с дейности на открито, професионални или развлекателни дейности, в хилядолетни boisé или semi-boisé:
  • Portez un chapeau, des souliers fermés et des vêtements longs.
  • Въведете своя chandail in your pants ainsi que le bas de celui-ci dans vos chaussettes ou vos bottes.
  • Използвайте шаси-мост на основата на DEET или в близост до накрайниците за приложение на производителя.
  • В бързаме, походът на предпочитанията в сетивата и избягвайте страхотната билка
 • За да намалите наличието на кърлежи в заобикалящата ви среда:
  • Coupez les herbes hautes et les broussailles autour de votre maison et tondez votre gazon, particulièrement près des aires de jeu des enfants.
  • Enlevez les feuilles mortes, les broussailles et les mauvaises herbes qui se trouvent sur la pelouse et au bord des réserves de bois et du cabanon.
  • Удобство на сетивата (голям размер по-малко от 3 метра) в дърво или гравюри на дърво между гористи площи и пелузи, вътрешни дворове и дървени въздушни пространства.
 • В замяна на дейност на открито през хилядолетия или полубоис, прегледайте вашето оборудване, вашето фирмено животно и всичките си тела. Печалба от банята за преглед на децата си. Ако някой от тях е акредитиран към зърното на човек, той ще се възползва от помощта на пенсне, за да запази и запази в съдържанието на добра ферма. Моля, отбележете датата и мястото по ваш избор, тази информация ще бъде полезна за апартамента, можете да се консултирате с професионалист.
 • Ако се интересувате от една от общините в сектора Pontiac на Collines-de-l’Outaouais, жалбите Info-Santé в 811 ще потвърдят вашата допустимост и превантивно лечение. Вие също трябва да се консултирате с вашия фармацевт, който ще може да прецени необходимостта от предписване на превантивно лечение, ако имате този въпрос в тези сектори.
 • Ако нотите са внимателни, в хода на най-важните неща, да се познават рутерите на края на света, огъня, най-важните неща, умората и нападателя в нощта, консултирайте се с лекар и мисли да те доведа тук!
 • За да запазите коментар, прочетете бележка или всички за преглед: https://cisss-outaouais.gouv.qc.ca/sante-publique/prevention-des-maladies-infectieuses-et-transmissibles/autres-maladies-infectieuses/maladie-de-lyme/
 • Maladie de Lyme (предлага се и на английски): https://www.quebec.ca/sante/problemes-de-sante/az/maladie-de-lyme/
 • Оттегляне на единичен билет на английски (предлага се и на английски): https://www.quebec.ca/sante/conseils-et-prevention/sante-et-environnement/retrait-de-tique-en-cas-de-piqure/

Възползвайте се от красивия сезон за всички ваши протежета!

За повече информация:

Службата за връзки с медиите
Център за Дядо Коледа и социални услуги на Outaouais
07.relations_medias@ssss.gouv.qc.ca
Телефон: 819 966-6583

Mise à jour на 22 юни 2022 г. в 10:21 ч

.