Служба за договори за COVID-19 | Centaines de travailleurs ont du s’absenter plus de six mois

Центовете на Квебек са встрани плюс шест месеца работа, след като подписаха договор с COVID-19. Комисията по норми, равенство, здраве и безопасност на труда (CNESST) отчита обезщетението на повече от 660 лица за продължителни отсъствия, пазара на труда.

Публикувано в 5:00ч

Анри Уелет-Везина

Анри Уелет-Везина
Пресата

„Между март 2020 г. и май 2022 г. 662 работници и работници ще получат обезщетение за възстановяване поради период от повече от 180 дни, поради внос и целите на тази консултация или не, за урок от професионален живот по COVID-19“, потвърждавам un porte-parole de l’governemental, Organine Leclerc-Loiselle.

От създаването му наскоро 501 души са получили това обезщетение на 29 май, в името на г-жа Лоазел. Освен това, на 105 692 „професионални уроци“, регистрирани в CNESST през 2021 г., 10 742 души са били диагностицирани с коронавирусна инфекция, което представлява до 10% от населението.

За да сподели момента на лъва между работата и установяването на заразата, CNNEST трябва да обезщети работата “без защита до края” на клетката. Всички права на „COVID-19 longue“ не са използвани в системата за класификация на Комисията. Приемат се избрани категории „COVID-19“ или „Контакт с COVID-19“.

Официално професионален урок, воден от COVID-19, “се счита за трудова злополука”. Ainsi, “lorsque la CNNEST fait etat de statistaques sur les lesionia professnenelles, cela inclut tant les incidents du travail que les maladies professionalnelles”, rappelle son porte-parole.

Encore beaucoup de «flou»

Ces 662 обезщетения за дълги отсъствия, представляващи вероятната крепост “la pointe de l’iceberg”, потвърди вирусологът и професор в катедрата по биологични науки на Университета на Квебек в Монреал (UQAM) Беноа Барбо.

Сдвоен номер, който може да се използва като подарък, но повече от шест месеца, това е важен код, който е официалните данни. С други думи, няма да мога да правя реклама, защото не съм до сегашния механизъм.

Беноа Барбо, вирусолог и професор в катедрата по биологични науки на UQAM

Ситуацията илюстрира наличието на дългосрочно присъствие на COVID в Квебек, което авторитетният “sous-estiment” е вероятно, par manque de données. „Проблемът с тази младеж, това са критериите, които определено определят избора на правна юрисдикция на другите. Il ya un flou qui demeure, car trop de choses ne sont pas standardisées. Na nous prend une définition commune, basée sur une seri de pesômes après x temps », évoque M. Barbeau.

„Ако съжалява за всички оплаквания, които се правят ежегодно в Квебек, той не е основен кодекс, но не е и непълнолетен. C’est la durée des indemnités qui est surtout importante », estime quant à elle l’ovocate spécialisée en droit du travail Mд Мариан Пламондън. Тя също е зона на голяма смърт в COVID Longue в Квебек. „Трудно е да се разбере еволюцията на всичко. И това също се усложнява от ролята на химик в миналото “, каза адвокатът.

Всичко това служи в контекста на главния рейв. В Обединеното кралство се смята, че 10 до 20% от заразените страдат от тримесечни симптоми, но икономистите смятат, че COVID отдавна е отговорен за основното население.

Няма портрет в Квебек

Министърът на здравеопазването и социалните услуги (MSSS), каза Робърт Маранда, каза, че Квебек „не събира статистически данни за броя на хората, които трябва да отидат в COVID за дълго време“. À la mi-mai, le gouvernement avait toutefois annoncé la création d’un réseau de cliniques pouvant traiter la COVID longue ainsi que la maladie de Lyme, deux maladies aux besoins «similaires». „Този ​​ресторант е във влак за дипломиране“, каза М. Маранда.

Националният институт за върхови постижения в здравеопазването и социалните услуги също предостави „допълнителни предимства“ за създаване на ресурси, „за да помогне на професионалистите да плащат“ на пациентите, които са внимателни към ефектите от дългосрочното вирусно заболяване. „Това е много добре. На декември 2021 г., преди неясните и нови варианти, ние изчисляваме, че на около 23 000 души ще бъдат предложени услугите, предлагани в рамките на пилотния проект“, заключава порто-условно.

За последно, la Dповторно Thao Huynh от университета McGill откри продължителността на проучването IMPACT QUÉBEC COVID-19. Depuis un an, l’experte évalue la sante de 200 adultes atteints de la COVID longue. La chercheuse devrait publis desclusions en juillet prochain.

window.fbLoaded = false;
window.fbAsyncInit = function() {
FB.init({appId: ‘166995983353903’, version: ‘v3.2’});
window.fbLoaded = true;
};
(function() {
var e = document.createElement(‘script’); e.async = true;
e.src = document.location.protocol +
‘//connect.facebook.net/fr_FR/sdk.js’;
document.getElementById(‘fb-root’).appendChild(e);
}());