Сърцето в центъра на орфелините на опиума

В Канада, с 27 000 души, упоени от опиоидни смъртни случаи между януари 2016 г. и септември 2021 г., повече от 9 000 души загинаха в Колумбия-Великобритания.

От 2019 до 2020 г. тези десетилетия са удължени с повече от 6000 годишно, има 17 души, които са губили живота си всеки ден.

На 9 юни регионалната дирекция на Центъра за обществено здраве в Монреал, Mylène Drouin, също беше поискана от федералното правителство да определи притежанието на прости лекарства на нейна територия.

В Квебек е относително важно, че тази страна е станала известна, провинцията също е отворена за вниманието на статистическите експерти, отбелязвайки причината за пандемията от COVID-19. Преди две години загинаха около 1000 души и много загинали.

Победна победа над първите соини.Снимка: Радио Канада

Почистете зъбците, за да сортирате изолацията

Alexandra me rendez-vous dans la maison de chambre de Saint-Jérôme où elle habite depuis quelques mois. Intervenante en toxicomanie le l’organisme Le Dispensaire, elle consumme des opioïdes depuis plus de 25 ans.

Il y en a qui vont s’acheter une bouteille de vin avec leurs amis, dit la femme frêle à la poitrine tatouée. Moi, mon pleisir, c’est de faire un peu d’hero.

Тя ще се погрижи за нея, за да уговори час за мен, за игумена, за нея, табуто, което ще влезе в консумацията на опиоиди. Кризата на глухите не е само причина за стигматизация, denonce-t-elle. Родът е скрит. Ако умее да говори, ще може да помогне на много хора, които консумират хора.

Avant d’entamer son rituel, elle m’offre une Courte formation sur la naloxone, l’antidote aux depressions respirators causées par les surdoses d’opioïde. В същото време бях на турнета. Александра седи малко парче пясък в основното съдържание на скала. Той се сбогува. Не съм малко сигурен qu’il ya du fentanyl la dedansadvance-t-elle.

Журналистът Simon Coutu regarde Alexandra оцени фентанила с помощта на малък диспозитив.Снимка: Radio Canada / André Perron

За да има кожата в мрежата, тя тества безкрайно количество помощ от група, която реагира на наличието на опиоид. Наличната сборка за бърз тест за COVID-19. След няколко секунди от атаката резултатът е равен: Определено фентанил това.

Тя реши да консумира веднага щом има време да обърне внимание. Това е всичко, той няма достатъчно хероин, който не е замърсен с фентанил au Квебек depuis deux ans. Тя е наясно с рисковете. Прекарах добре да се намесвам с моите бутилки с налоксон и не ми се налагаше. Тя ще се грижи за глухите, които ще бъдат приети в болницата през последните години.

Александра е консуматорски ритуал. Тя купува лекарството в течност, пълна с течност, за да изсмуче аспирацията на серинга. Тя също така ще си прекара добре, за да подмлади живота си и да пие опиум.

Интервюто е в ход. Това, разбира се, не е така при прилагането на нови доклади за реанимация.

Александра приготвя доза. Снимка: Радио Канада

Разпространете le vrai du faux pour freiner les surdoses

След назначаване, диспансерът, Общността на Сен Жером за Александра Тракил Лекел, трябваше да получи освобождаване от федералното правителство за правомощието да манипулира наркотици в анализа.

Cactus Montreal, организация, която се намесва в присъствието на употребяващи наркотици, също предлага услуга за баптистки контролно-пропускателни пунктове преди една година. Неговият генерален директор Жан-Франсоа Мери е убеден да поеме инициативата, за да спаси живота си.

Казано направо, той идентифицира героинята като състезател на етонитазен, опиоид, който е много способен да не може да открие банделети, каза той. Les gens devaient couper la доза normalna en 20 pour ne pas faire de surdose. Става дума за началото на тази година с това.

Регион кактус годишно плюс около 70 000 души в центъра на град Монреал, не само благодарение на контролираната услуга за инжектиране. Savoir ce qui circule dans la rue, quasiment en temps real, est un initil initilable pour les intervenants de l’unumasme communautaire.

Токсичен наркоман на улицата, пред входа на метрото.Снимка: Radio Canada / André Perron

Между 1 юли 2021 г. и 31 март 2022 г. плюс 320 души чакат да бъдат анализирани от анализатори на наркотици. Selon M. Mary, l’initiative permet aussi de rassurer les consommateurs. В същото време те просто чакат веществото да бъде лакирано. Например, при 140 тествани кокаина, по-малко от 3% съдържание на фентанил.

Голямата изненада, която се дължи на началото на програмата е доброто качество на общите субстанции. Чистият кокаин не е рядкост в Монреал. C’est plutôt la cocaïne de mauvaise qualité qui est l’exception.

От друга страна, наводнението от контрацептивни медицински компреси, както и консумирани от Мари-Франсис МакИхърн, се потвърждава от светлината на резултатите от тази първа година на анализ. Това е големият внос, който и дозите са олтари, изобличава директорът на Cactus Montreal. Et ils sont tellement bien faits qu’on n’avait plus la capacité de différencier visuellement un vrai d’un faux. С анализ на вещества, той е в състояние да направи.

Чудесата на епидемията на излишъка

Снимка: Radio Canada / André Perron