„Това е приключението на индустрията, която е в играта“

Инженерите, които работеха по обществени поръчки, означаваха платените харти в Квебек и други провинции

Публикувано в 7:00ч

Изабел Дюбе

Изабел Дюбе
Пресата

Заплатата, разпределена за ръководството на инженери и техници, които са работили по обществени поръчки, не е удължена през 2009 г. Резултат: броят на хонорарите на старши инженер е 40% плюс факта, че всички наблюдатели се интересуват от Канада.

Асоциацията на женевските консултантски компании – Квебек (AFG), която публикува проучване по тази тема, рекламира увеличения, които увеличават инфлацията.

„Това е приключението на Quebec Genesis-Consulting Industry, което в момента е в начален стадий“, каза Бернар Биграс, генерален президент на AFF.

Старшината на старшия инженер в Квебек, която продава договори в публичния сектор, струва $117 на час, а това е, което искате да правите в Колумбия-Британия, докато чакате за $178 на ден плюс elevé, наблюдаван в страната. В Онтарио той плати около 163 долара, в Манитоба 169 долара, а в Алберта 170 долара.

„Няма значение дали вие живеете в Колумбия-Великобритания, но той има репутация, която е справедлива, справедлива и конкурентоспособна. останалата част от Канада“, каза Бернар Биграс.

В допълнение към Индекса на потребителските цени, индексацията е фиксирана на 24% от Асоциацията. Водещите часове на старши инженер преминават до 159 долара, има много щрихи, които могат да се направят в четирите провинции на обучение.

Фиксирани салони по указ

В Квебек следващите часове за инженерни услуги, предлагани на 300 обществени организации и министерства, бяха приложени от Указ 1235-87, приет през 1987 г.

Lorsque les genii-conseil firm realizent un contrat pour une une scholaire, un centre pour aines, un hopital, le ministère des Transports ou la Société québécoise des infrastrukture, c’est le décret qui détermine les tarifs à l’une high aide d’ качествен грил за инженери, техници, различни от помощния персонал и персонала. Или скарата не се е променила в продължение на 12 години.

Pendant ce temps, les genii-conseil firms doivent augmenter les salaires. Donc, on voit les marges бенефициенти на гениални компании, които работят на територията на Квебек diminer. От друга страна има много проекти на проекти от частния сектор, които са търсени в бранша.

Бернар Биграс

Президентът на асоциацията каза, че той ще бъде един от най-влиятелните инженери в Квебек, които ще бъдат наети за проекти, стартирани в Канада, и събирането е “точно и справедливо”. «Na n’a pas de bon sens alors qu’on a une pénurie de main-d’œvre», soutient-il.

Техническата поддръжка е въпрос и на въпросите, че инструкциите са базирани на формационните програми.

Времето на старши техник за $80 в Квебек Сити, alors qu’au Manitoba, е $169, същото време като най-популярния поминък в Канада. В Алберта е $127, Онтарио – $132, а Колумбия-Британия – $133. Проучването сравнява залите в четирите провинции с помощта на шест страхотни компании от гениални quebécoises, които също работят в останалата част на Канада.

Някои от тях присъстват при архитектите.

Асоциацията се срещна с председателя на Съвета на финансите Соня Лебел за три изненади. Lundi soir, elle s’est montrée disposée à discuter du rehaussement des taux horaires pour les services fournis au gouvernement par les ingénieurs, s’est réjouie l’Association, et ce, dès fin juin.

Проучването на Сдружението отбелязва, че това са часовете на обществото на Дружеството, което не е в обхвата на указа, не е индексирано. Chez Hydro-Quebec, старши инженер, 140 долара на ден и старши техник, 101 долара. Cés taux horaires retent respend cependant en dessous de la moyenne observée ailleurs au Canada dans le sektor de l’energy.

window.fbLoaded = false;
window.fbAsyncInit = function() {
FB.init({appId: ‘166995983353903’, version: ‘v3.2’});
window.fbLoaded = true;
};
(function() {
var e = document.createElement(‘script’); e.async = true;
e.src = document.location.protocol +
‘//connect.facebook.net/fr_FR/sdk.js’;
document.getElementById(‘fb-root’).appendChild(e);
}());