Три вида измами dont les aînés sont souvent žrtve

Всички сме податливи да победим за ден-два.

Повечето от тях са съставни части на cibles of choix, не винаги част от които е потенциално натрупана от наследството, но също така и част, която е по-привлекателна, отколкото уязвима.

Общото социално проучване на Канадския съвет за сигурност от 2019 г., един от над 900 000 души (14%), е удостоен с победите на младите хора преди пет години. Е, много си издигнат, тази цифра не отразява всички феномени на феноменалното малко име на измами, които не са декларирани от властите. И лошо, пандемията на феновете на новостите на нови поводи за отбелязване на най-доброто.

Най-добрият начин да предотвратите измама е да спасите някого от афера.

Тези три вида измами dont les aînés sont souvent žrtve.

1. Утвърдителното

Ерик Джейкъб, ръководител на обслужването на клиенти и разпределението на дистрибуцията към органите на финансовите пазари (AMF), изрично каза, че в този случай лицето злонамерено одобрява усилията да се направи колет заем Интересувам се от хърватски хървати.

„Асоциациите на лордовете, резиденциите и техните членове на култа са техният най-добър интерес за хиляди хора с потенциални победи. Une fois la confiance instalée, le fraudeur propose une case d’investissement exceptionalnelle ou une proposition d’affaires unique, dont il ne faut surtout pas parler puisqu’elle est réservée à quelques personnes, et soutire de l’argent». Джейкъб.

2. Любовта или любовта на приятелите

В типа на arneous, приятелите в ресурсите на социалните мрежи и сайтове по интереси, за да бъдат в контакт със своя победоносен живот.

Рядко може да види човека на стол и на стол, може да доживее, за да види дали е в състояние да посети посетител, който не е съгласен.

Une fois le lien amoureux ou amikal noué, le fraudeur reclamera de l’argent pour toutes sortes de raisons: besoin de fonds pour investir ou pour faire face à une urgency, par exemple.

Приятел на текущата съгласна да се обади, за да може да мине за малките момиченца или малкото момиченце вечерта и да се погрижи за argent sur sur le champ за това, което можеш да извадиш с лош пас (арест и неспособност за погрижете се, внимавайте, инцидент по маршрута и т.н.) Bien sur, il faut garder le secret pour éviter que ses roditelji le sermonnent …

3. Играта

Тази стратегия се състои в предоставяне на куриер, текст или телефон за компанията, финансова институция или управителен орган.

Ерик Джейкъб, ръководител на отдела за подпомагане на клиентите и съоръжението за разпространение на AMF, каза, че социалните мрежи също са важен източник на щастие.

При този вид измами той е склонен да получи разумни лични отзиви в ръцете на кроасан, който има право на възстановяване на кредит, спечелил награда и конкурс, който е редица осигурителни социални или собствена банка отчетете този компромис и т.н.

Но най-важното е да направите цялата спешност и без да мислите за времето за размисъл.

Съвет

  • Lorsqu’on vous propose un investissement aux rendements mirobolants ou une affaire trop belle pour être vraie … c’est problement parce qu’elle ne l’est pas! Soez mefiant et ne prenez pas tout pour argent comptant.
  • Ако дружеството или физическото лице предлага финансови продукти, проверете дали е добре установено в регистъра на предприятията и индивидуалното разрешение за упражняване на AMF (lautorite.qc.ca/grand-public/registres/registre-des-entreprises-et-des -individus-autorises-a-exercer) ou communiquez avec son Center d’information (1 877 525-0337).
  • Не отговаряте на куриер или съобщение, което не е поискано и не познавате автора. Не щракайте върху aucun lien et n’utilisez pas les coordonnées mentionnées dans le message, mais plutôt celles indikées sur le site oficiel. Ако получите доклад от член на компания, която рекламира прегледи на персонал, ще бъде възможно да наемете държавен орган, компания или банка, за да разгледате и да се свържете с организацията на официалния й номер. Направете свои собствени проверки.
  • Не вземайте предвид това решение, не се колебайте да твърдите, че ще можете да се консултирате или консултирате с вашите финансови услуги.
  • Ако човек може да мине за телефонно обаждане или да рекламира финансова помощ, задайте лични въпроси (вашият рожден ден, името на родителите ви и т.н.). Можеш да бъдеш приятел!
  • Спечелихте ли тази победа? Сигнал в местното полицейско управление. Докладвайте онлайн или по телефона в Центъра за борба с измамите на Канада: antifraudcentre-centreantifraude.ca/report-signalez-fra.htm.
  • Ако измамата предполага консултант по финансови услуги или финансов плановик, свържете се с AMF на 1 877 525-0337.
  • За да спестите повече: lautorite.qc.ca/grand-public/prevention-de-la-fraude/prevenir-la-fraude-financiere-envers-les-aines

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src=”https://connect.facebook.net/fr_FR/sdk.js#xfbml=1&version=v3.2&appId=242991719478311&autoLogAppEvents=1″;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));