»Хепатит делта: вирусна инфекция на гроба във Франция MyPharma Editions

Публикувано в сряда, 22 юни 2022 г

Срещата на конгреса на EASL (Европейска асоциация за изследване на черния дроб), която се проведе на 22 и 26 юни, Gilead Sciences представи последните клинични доклади на терапевтичната асоциация MYR301 и резултатите от проучване vie auprès d’une cohorte française dans le traitement de l’hepatite delta.

Инфекцията с вируса на хепатит делта (VHD) се счита за форма на тежък хроничен хепатит. Jusqu’en септември 2020 г., във Франция няма терапевтична опция. Благодарение на важността на диспозицията на bullevit (Hepcludex®, инхибитор на VHD), в рамките на системата след разрешение на Temporation of Utilization (ATU), френските пациенти са наравно с първите ползи „предателски прилаган и коригиран лечение в Европа. Най-представеният булевард е нова история в лечението на хепатит делта.

Хепатит Делта, млад мъж с диагноза на друго диагностицирано лице

Характеристиките на вируса на хепатит делта (VHD) не са заразни за пациенти, страдащи от вирус на хепатит В (VHB) 1. Във Франция се смята, че 5% от пациентите с VHB са заразени с VHD. Този код обаче е доказателствено оценен в причината за липсата на систематично изобразяване.2.
Делтата на хепатита протича безсимптомно, безшумно, излива се, има сериозна младост, която бързо се развива. Всъщност по-голямата част от пациентите са изложени на риск от развитие на цироза след 5 години и хепатоцелуларен карцином след 10 години, след месец3. Систематичното изобразяване на всички пациенти, които са пациенти с анти-HBs, се препоръчва от AFEF (Française pour l’étude du foie).

„Във Франция има проблем с общественото здраве, свързан с диагностицирането на хепатит Delta: общо 1500 пациенти са идентифицирали повече от 5000 засегнати хора. Официалните препоръки, свързани с вируса на хепатит делта при всички пациенти, които са били заразени с вируса на хепатит В. имаме способността да лекуваме и коригираме толерантността срещу тази инфекциозна патология. »Сулин Сесил Рабиан, медицински директор, Gilead Франция.

Епидемиология: крепост на сенсибилизация и депистаж

Някои популации, изложени на риск от заразяване с хепатит делта, са трудни за лечение и оцеляване. Всъщност профилите са особено загрижени за VHD: мигрантски популации, употребяващи инжекционни наркотици (UDI), мъже със сексуални отношения с мъже (HSH) и лица с сексуални отношения с един (e) заразен партньор(и) за VHB и VHD2.

В допълнение към миграцията на страни с високо разпространение на VHD спрямо страни с възможно разпространение, те оказват влияние върху епидемиологията на страните от страната.
Във Франция инфекцията с VHD по същество е източник на произход за пациенти със силни или възможни ендемични състояния (Африка на юг от Сахара и Европа и Южна Европа и Изток), живеещи във Франция5.

Начин на предаване, идентичен с клетката на хепатит В

Хепатит делта може да се предава като хепатит В чрез сексуално предаване, предаване по кръвен път (контакт с кръв, плаж на заразен човек, разделяне на ангилите или излагане на остри предмети или замърсена кожа) и la transmission mère-enfant6.

La France, пионер в лечението на вируса на хепатит D в региона на Гилеад

Благодарение на Hepcludex® (bullevirtide), първото и единствено авторитетно лечение при лечението на хроничен делта хепатит, Франция е първата, която плаща на определен брой пациенти, подложени на лечение, преди Allemagne, Австрия и Съединените щати, „Италия и Гърция“.

Силно ангажиран, от 2000-те години, в борбата срещу хепатит B, с масата на разположение на Hesperia и Viread, срещу хепатит C, с 4 антивирусни средства с директно действие (AAD), Gilead отдавна участва в наградата за правото на делта на хепатита с неотдавнашното придобиване на MYR GmbH, член на едно от разрешенията на Mise sur le Marché (AMM) при условие на Hepcludex® (bullevirtide), първично и всички разрешени разрешения за лечение на хроничен хепатит
компенсиран.

_______________

1 Mondiale de la Santé. Наличен е информационен лист за хепатит D (L’hepatite D – Faits et Chiffres).
https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/hepatitis-d
2 Asselah T. Делта на хепатита: състояние на знания и нови терапевтични перспективи, налични за
https://www.fmcgastro.org/texte-postu/postu-2021-paris/
3 Miao Z, et al. Оценка на глобалното разпространение, прогресията на заболяването и клиничния резултат от хепатит делта
Вирусна инфекция. J Infect Dis 2020; 221: 1677–87
4 Etude DELTAVIR ou Godien L’infection parle virus de l’hepatite delta. Френски новиниBEH 19-20 юни 2015 г
5 Хепатит Делта: епидемиология, диагностика, естествена история и лечение Делта хепатит: Епидемиология,
диагностика, естествена история и лечение D. Loureiro, C. Castelnau, CMBed, T. Asselah
6 CDC. Хепатит D Въпроси и отговори за здравни специалисти. Достъпно на: https://cdc.gov/. Съветвано 03
22 май

Източник и визуално: Науки на Гилеад

.