Шарлевоа | Проект Blue Lagoon Quebec, направен от люспи

.

Публикувано в 7:00ч

Габриел Беланд

Габриел Беланд
Пресата

Според мен реших да заема обществена позиция срещу този проект. Тя чака да намери дискусия за приключението на този туристически регион.

„Това е първият път в кариерата ми, в който съм склонен към проект. Това е първият път. Но не мога да мина. C’est inacceptable, à mon avis », lance entrevue l’ancienne préfète et actuelle mairesse de Saint-Urbain, Claudette Simard.

Настоящият префект на MRC Шарлевоа е количествен, за да каже “малко изненадващо от факта, че това не е обявено”. Pierre Tremblay, maire des Éboulements, tient à garder une certaine reserve, puisqu’il est prefet. Проектът обаче е един от най-важните въпроси и мерки, обсъждани в района.

Съобщението от 7 юни най-накрая изненада Шарлевоазиен. Този ден организаторът на geoLAGON обяви намерението си да построи 300 двойни хижи в Petite-Rivière-Saint-François. В спа зоната на Airbnb има 600 предназначени единици.

Организаторът на изграждането на “лагон” на терена, който граничи с маршрут 138 и линия с високо напрежение от Hydro-Quebec, в оста на Rue Principale. Този басейн има много почва и малка дълбочина, за да се затопли до 38°C благодарение на смес от енергия, но е възможно най-реален в електрическата мрежа. Технологията е в точката да бъдеш пивовар, единственият начин да я популяризираме.

ИЗОБРАЖЕНИЕ FOURNIE PAR GÉOLAGON

Le lotissement ne serait pas au cœur du village, mais plutôt juste au nord de la route 138.

„Възможно е да се демонтира, че е в състояние да създаде село от 2000 души, напълно автономно с енергията на слънцето и земята“, обясни в интервю с Луис Масикот, който има подобни проекти в Laurentides (Sainte-Adèle) . ), в Австрия и в Ланодиер.

В деня на обявяването общината на декларираната възприе проекта “с ентусиазъм”, съветниците бяха “очаровани”.

“В света”

Le projet n’a toutefois pas été reçu aussi bien par tous les citoyens.

„Населението на населението и единственото на Petite-Rivière, името на Baie-Saint-Paul“, каза кметът на Baie-Saint-Paul, Михаел Пилот.

Аз не съм единственият от Petite-Rivière, но като целия свят, който е с моите преценки в околната среда, но и по предложение на резервацията на Charlevoix cachet. Той е резерват на биосферата на ЮНЕСКО. Относно загрижеността.

Михаел Пилот, кмет на Бей-Сен-Пол

Il pense que ce projet devra faire l’objet de discussions au conseil des maires de la MRC. Въпросът е прост: “Защо искате Charlevoix да се сглоби в бъдеще?” », Demande M. Pilote.

Mairesse de Saint-Urbain има тази “assomme” за община Petite-Rivière-Saint-François.

„Работим в сътрудничество с Petite-Rivière по повод годишнината от изпълнението на проекти, свързани с общината“, каза Клодет Симар, позовавайки се на станцията Le Massif или увертюрата на Club Med.

„И когато проектът пристигне, MRC не е информиран, той е посъветван, ясно е. Регламентът винаги е на път да бъде проект, но това е единственото нещо, което ще ни помогне да го обсъдим. »

“Не знам какво да правя”

Тя иска да бъде проект, който е „необходим“. „Това е много добре. Това не е в нашия регион, идват новодошли, трябва да работим, ложите са това, което мислим. говоря със сърцето си. Загубих го. Аз наистина искам да. »

Добавянето на 300 двойни хижи не е банално за общината от 810 жители. Точно преди последните общински избори общината изчисли, че за 12 години на територията й са построени 300 къщи. Тук промоутърът чака 600 бройки за няколко години.

  • В същото време има 300 сглобяеми двойни хижи, които могат да бъдат монтирани в промоутъра Petite-Rivière-Saint-François.

    ИЗОБРАЖЕНИЕ FOURNIE PAR GÉOLAGON

    В същото време има 300 сглобяеми двойни хижи, които могат да бъдат монтирани в промоутъра Petite-Rivière-Saint-François.

  • В същото време има 300 сглобяеми двойни хижи, които могат да бъдат монтирани в промоутъра Petite-Rivière-Saint-François.

    ИЗОБРАЖЕНИЕ FOURNIE PAR GÉOLAGON

    В същото време има 300 сглобяеми двойни хижи, които могат да бъдат монтирани в промоутъра Petite-Rivière-Saint-François.

1/ 2

Le maire de Petite-Rivière-Saint-François veut rassurer les opposants: son soutien au projet est conditionnel à l’obtention de tous les permis nécessaires par le promour et à sa conformité au schema d’aménagement.

“Но [le promoteur] за реклама, популяризиране за продажба в областта. La, gens ont comme compris qu’on avait donné l’aval final, изричен Жан-Ги Бушар. Но това не е къщата. Док-франшърът рекламира лесни етапи, et c’est ce qu’il fait. »

На вашия сайт организаторът ще трябва да плати 60% от 150 двойни хижи, разположени в първата фаза на проекта.

Министерството на околната среда и Luthe срещу промените в климата на Квебек (MELCC) не са мигновени в посоката на “геолагон”, който има повърхност от 120 000 квадратни фута, аура besoin на разрешение. „MELCC не получи никакво разрешение и не предостави тази информация директно от тези проекти“, каза портиер.

window.fbLoaded = false;
window.fbAsyncInit = function() {
FB.init({appId: ‘166995983353903’, version: ‘v3.2’});
window.fbLoaded = true;
};
(function() {
var e = document.createElement(‘script’); e.async = true;
e.src = document.location.protocol +
‘//connect.facebook.net/fr_FR/sdk.js’;
document.getElementById(‘fb-root’).appendChild(e);
}());