50-те години на скандинавците и честванията на AMH

През 1972 г. северните донори представят първите си патини на Световната хокейна асоциация (AMH). Това е важно за спортната история на Квебек, която е посветена на голямата помпозност на 30 септември и 2 октомври, в присъствието на някои от дизайнерите на играчите на веригата Marquette.

• Прочетете също: “Разбирам, че това е страхотен човек”

• Прочетете също: Два примера за добро управление

• Прочетете също: За Сакич Маккинън “е един от големите”

Членове на скандинавците с Марк Тардиф, Реал Клоутие, Франсоа Лакомб, Серж Берние, Ричард Бродер също казаха, че Кристиан и Полин Бордоло са потвърдили присъствието си, както и някои възгледи на други формации на AMH, като легендарните Боби Хъл Андре Лакроа и Стив Карлсън (от филма на Хансън) Шамар).

Обявяването на събитието на това събитие на Stade Canac, с имената на полилеите на бунтовническата верига в мазето.

„Благодарение на AMH, скандинавците и сливането на LNH. Тази лига е лошо да се говори. »

„Тя имаше голямо влияние в света на професионалния хокей с екип от играчи на LNH, които искаха да играят с клубовете на AMH в началото на кръга. L’AMH се отключва от хокей“, от Марк Дюран, президент на Дружеството за спортна история на столицата (SHSCN).


50-тата годишнина от рождението на AMH и скандинавците е плод на сътрудничество между (вдясно от дясната страна) Tek Chher, de TW Sportscards, Pierre-Yves Dumont, член на SHSCN, Marc Durand, президент на SHSCN, Франсоа Лакомб, Ancien Nordiques и президент на почетния, Оливие Билодо, председател на организационния комитет, като Benoît Clairoux, на сайта histoirenordiques.ca.

Снимка от Стефан Кадорет

50-тата годишнина от рождението на AMH и скандинавците е плод на сътрудничество между (вдясно от дясната страна) Tek Chher, de TW Sportscards, Pierre-Yves Dumont, член на SHSCN, Marc Durand, президент на SHSCN, Франсоа Лакомб, Ancien Nordiques и президент на почетния, Оливие Билодо, председател на организационния комитет, като Benoît Clairoux, на сайта histoirenordiques.ca.

Първо един

Selon M. Durand et es acolytes du comité organizator, Квебек serait la seule ville à marquer le 50д Anniversaire de l’AMH, qui a été avalée par la fusion de quatre equipes avec la LNH, en 1979.

„Квебек е естествен дросел. Тя е много важен селянин в AMH. Тази лига е отворена за обществеността, но играчите все още са неспокойни и човекът не приема пламъка до нула част. Peut-étre que pour nous, le hockey est plus important qu’ailleurs », a indiqué M. Durand.

Дейности

Всички най-дълги финанси, различни дейности, организирани конференции, дот конференции, сесии за подписи, изложба на артефакти от репутацията на Храма на хокея (не AVCO coupe), плюс голям банкет на samedi soir в Château Frontenac, продажбата на билети за достъп.

Знайте, че носталгията беше на дневен ред, банкетните опашки бяха на пода, предлагани в първия мач от наградите на AMH, връчени в Квебек, януари 1973 г.

За пантеон от спортове

Основите на господарите на тези събития послужиха в проекта, който ще направи SHSCN място в пантеона на спорта на Квебек.

„Става въпрос за първите ни големи средства за проекта. Il ya des pourparlers avec la Ville de Quebec, mais rien de definitif pour l’instant. »

„Квебек е една от най-красивите вили в Северна Америка или не в пантеона на спорта. On doit trouver un endroit pour celebré nos atthètes », a plaidé M. Durand en citant notamment les Myriam Bédard, Pierre Harvey, Gaétan Boucher и Patrick Roy.

В края на месеца други съобщения бяха направени възможно най-много до играчи, които присъстваха на 50-тед de l’AMH et des Nordiques в Квебек.

Емоционални и съпътстващи ретроспективи

Това е защитата на Франсоа Лакомб, който е президент на Почетния фестивал на 50-ияд Anniversaire de la naissance de l’AMH. В знак на почит към когото е роден, колата ще бъде белязана от всички първи, но историята на скандинавците до първия домакински мач, лице Aux Oilers de l’Alberta.

„Диссонс, че не исках да те транспортирам от лодката като Конър Макдейвид, но аз го започнах, това е гарнитура!“ », S’est remémoré Lacombe, toujours pince-sans-rire.

Освен това, в името на някои играчи като Лакомб, събитието на автономно отлагане е шанс да пожънете в Квебек, за да споделите запомнящите се моменти от живота си.

Това е осезаема емоция, която може да бъде приета от ролята на човека, който я предлага.

„Всички сме вие приятели, отделно от разстояние. Le cœur est toujours là », at-il dit.

„Va vient te chercher des affaires comé ça. Когато пристигнете на 75-годишна възраст, трябва да започнете да комбинирате времето. Всичко за емоции и сувенири. Много съм трогателен, но вие сте моят почетен президент, това е единствената част от мен, която получих. Il y en avait des vedettes qui ont fait beaucoup pour les Nordiques », at-il ajouté.

Лоша лига

Имате най-доброто време да живеете в AMH, събитието на тази лига е скорошно събитие, Selon Lacombe. Един цент от играчите на Квебек и еволюирали висящи септември сезони.

„Това е много добре. Това е денят на канадския народ, който гласува. Когато AMH е нов, хората са тук: върнете се към него, тъй като те също са добри за вас! Тази лига е на път да се развие от нас”, за да направи разликата.

Selon lui, il ne faudra pas tordre bien des bras pour amener une soixantaine d’anciens joueurs à Quebec.

„Всички ние сме в Квебек. Градът е смутен от натиска. Gens we suivaient presque dans nos Commissions pour voir ce qu’on allait manger. Сигурен съм, че хората, които се интересуват от благоговение тук », at-il souri.

бавно

Si Lacombe rejouit à l’idée de renouer avec les anciens Nordiques, il se dit au contraire pessimiste quant au retour de l’équipe un jour a québec.

„Това е много добре. Je ne vois pas pourquoi on n’a pas droit à une équipe à Quebec, mais tu ne peux pas brasser la LNH. Това е много консервативна среда. J’aimerais ça, mais j’ai bien peur que ça n’arrive pas. »

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src=”https://connect.facebook.net/fr_FR/sdk.js#xfbml=1&version=v3.2&appId=452833365068139&autoLogAppEvents=1″;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));