Cancer à Rouyn: Д-р Аруда защитава информацията, която има

Бившият директор на общественото здравеопазване д-р Орасио Аруда се защити, като поиска информация за рака на Руен-Норанда по политически причини, но той все още има представа за конфликт на интереси и причина за ролята си на министър.

• Прочетете също: La Santé pubéque aurait caché des санитарна информация за импортиране

След няколко години, произведенията на Fonderie Horne, компания, която е част от многонационалната англо-швейцарска Glencore, са в ръцете на Регионалния обществен съвет на Руен заради проблемите с арсена в авиолината.

Изследването на бионаблюдението на региона, сложната индустрия на Glencore е няколко мига на концентрации на арсен във въздуха 67 пъти повече надморска височина от нормата на quebécoise.

Данните от наблюдение на здравословното състояние на Руен-Норанда, публикувани през последните дни, разбиха, че очакването на живот в региона е плюс базата на опашките в Квебек. Бебета и деца плюс малки на останалата територия на Квебек. Хроничните млади пневмонии също са красиви и известни, което също е важен фактор за заболеваемостта от рак.

Пенсиониран документ

В резултат на това Радио Канада публикува общественото мнение от септември 2019 г., което се дължи на смъртността от рак на черния дроб, плюс този в Rouyn-Noranda. Регионалното обществено мнение ще предостави обществена информация за доклада за бионаблюдение за 2019 г.

Или директорът на общественото здравеопазване Орасио Аруда да направи това приложение.

За първи път тук екс-директорът защитава. „Намерението ми беше да разбера какво се е случило с населението на Руен-Норанда“, каза министърът на правосъдието.

„Общественото здраве преди много тежка ситуация сред населението на квартал Нотр Дам [à Rouyn-Noranda] който е изложен на различни замърсители от Fonderie Horne.”

Той успя да оттегли това приложение от реализацията на проучванията “плюс стабилни”. На всичкото отгоре изследването на бионаблюдението се основава на информация за деца и анексирането на рак, който засяга възрастните, но те не искат да помогнат на населението. „Играя с директора на отдела за обществено здраве в региона, който никога не е успял да докладва в доклада, но това не е този кеш“, каза той. Възможен е souhaite d’ailleurs que la fonderie abaisse ses émissions le plus rapidement. Компанията, която експертите не препоръчват, може да бъде закрита.

Конфликтно привидение

Правосъдният министър уверява, че няма право да натиска политическата политика в това досие, но има роля в общественото мнение, което може да съветва министрите, но обърква.

„За това какво е възприемането на конфликт на интереси, мисля, че е проблем. La preuve, les gens le soulèvent », at-il mentionné, ajoutant que ce rôle lui permet également d’avoir une« certaine influence »apurès des deciurs.

Възможно е също дирекция „Обществено здравеопазване” да използва принципа на предпазливост при досиетата за качеството на въздуха, включително досиетата за никел.

Министърът на здравеопазването Кристиан Дюбе каза, че законът, “че нямам властта на политиката с д-р Аруда” в този файл.

Имате ли информация, която да споделите с тази история?

Имате ли тема, която ни интересува да четем?

Пишете ни адреса или ни се обадете директно 1 800-63 SCOOP.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src=”https://connect.facebook.net/fr_FR/sdk.js#xfbml=1&version=v3.2&appId=452833365068139&autoLogAppEvents=1″;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));