L’Assurance maladie rend publici ses données

Париж, сряда, 22 юни 2022 г. – La Caisse nationalale d’assurance maladie (CNAM) a devoilé hier une interaktivno cartografie interactive baptisée Data pathologies qui compile les données des 1,5 milliard de feuilles de soins ätablies annuellement.

Това е голямо публично разположение на колекция от данни (Данни на Novlangue) за 57 патологии, хронични лечения и епизоди на заболявания. Първият елемент е да се визуализира еволюцията на честотата и хода на тези патологии.

Тази картография показва общо 168 милиарда евро от 2020 г. за 66,3 милиона души.

Плюс 3 милиона французи за рак

За всяка група патологии сайтът няма достъп до броя на засегнатите пациенти, до разделянето на пола, до тоталното и еволюционното и до зависимостта на пациента и пациента.

В него се посочва например, че 8 421 360 души са се възползвали от награда за съдов риск през 2020 г., която е на стойност 3 371 090 пари за рак и 2 769 590 за психиатрично дете, за годишен пациент, съответно от 669 евро и 6,29 евро. 5 926 евро.

“Tout n’est pas traçable” и néanmoinsregretté Деймиън Верже, директор по стратегия, проучвания и статистика в CNAM, президент на презентацията за пресата. „Ако се консултирате с вашия общопрактикуващ лекар и ви посъветва относно грипния синдром, гастрономията, той ще има само консултация в нашата информационна система. Не по рецепта сме идентифицирали патологията. Това е ограничение »detail-t-il.

Тенденции лурдес

L’Assurance ще ви даде малко повече информация относно анализа на тези данни между 2015 и 2020 г. и наблюдавайте „Des evour solutions lourdes“.

Заобиколен от пет месеца, са направени повече от 15 милиарда евро с връщане през 2020 г. към санитарната криза. „On voit une focus de dépenses de sante autour des personsnes qui souffrent de pathologich chroniques“, заяви Томас Фатом, генерален директор на CNAM. Върху 168 милиарда евро деноминации 104 милиарда са млади хора, соит “Две десетки сметища” за малко повече от едно ниво на застраховка (4300 евро на месец).

Примерът за най-яркия е целувката на онкологията и кризите на разпятието в името на 2015 г. „Le coût moyen des traitements pour les cans actifs a augmenté de 18,2% en 5 ans“ a прецизно Thomas Fantôme. За рак, например, разходите за лечение годишно за пациент са почти 5 години, от 16 900 евро до 25 300 евро на месец (+ 50%).

Марката на Covid

„Големото равновесие по отношение на патологиите са последните остатъци от 2020 г., но някои от патологиите, върху които имаме важни смущения“, обясни д-р Айдън Таджахмади, директор по стратегия, проучвания и статистика.

La Caisse, преглед на 200 000 пациенти, е приет в болницата за Covid-19, а 42 000 са приети в критични грижи. Общо Covid представлява общо 1,6 милиарда евро, а не 90% от хоспитализациите. Това представлява цена от 7800 евро на пациент.

Папските хоспитализации също се променят от санитарната криза. Работил е в частна хирургия. Те са похарчили по-малко от 1,2 милиона пациенти с общо 4 милиарда евро (-10,6%). В отговор лихвите по ипотечните кредити на физическо лице се увеличават с 2,6%.
„Cela prouve que ce sont probablement les pacijenti les plus lourds qui ont fait l’objet de ces prises en charge“, преди д-р Айдън Таджахмади.

La Covid aura aussie interferé avec le maldies cardiovasculaires et les episodes d’insuffisance cardique aiguë.

Тези епизоди са намалени с -10,5% през 2020 г., с 21 000 пациенти на месец. „Това е много добре. Премиерата е, че сърдечната недостатъчност е рисков фактор за Ковид гроб. On a donc un определен брой пациенти pour lesquels la Covid a eté ‘en concurrence’ avec l’insuffisance cardiaque; тези последните са хоспитализирани за covid, а не при липса на компенсация за сърдечна недостатъчност. Другата част, за определен брой от тези пациенти, може да се обясни с единна цена в таксата за тези епизоди.

Други ефекти “непреки” по този въпрос в облекчение и отбелязване на къщата за обсъждане на психотропни лечения: + 2,3% от засегнатите пациенти през 2020 г.

Nul doute que Data pathologies deviend un autil précieux pour les professionales les les administrators de la santé dans les années à venir.

Вижте: https://data.ameli.fr/pages/data-pathologies/

FH