Le covid pourrait bien venir gâcher la fête nationale

От 2021 г. националната партия ще влезе в дом на замърсяване, каза д-р Жерар Шокмел. Инфекциозните болести са нашият съвет към хората в риск.

Пандемия в Люксембург

Томас БЕРТОЛ

От 2021 г. националната партия ще влезе в дом на замърсяване, каза д-р Жерар Шокмел. Инфекциозните болести са нашият съвет към хората в риск.

Националният люксембургски град има страхотна възвръщаемост тази година, след две години отсъствие поради санитарни мерки за мърсотия срещу covid. L’esprit est donc à la fête avec le retour de la retraite aux flambeaux, les concerts prévus sur le champ du Glacis ou encore le feu d’artifice от 17 минути près du pont Adolphe.


Лазерен спектакъл и панаири в Рюмелинген.

Ако националната нация е в агресията на тази година в сезона на коронавирус, програмата за 2022 г. ще бъде дори по-голяма от пандемията.


S’il est de nouveau possible de celebré la fête nationale dans plusieurs communes, le virus circuitle pour autant toujours. Le connaît même même un rebond de l’épidémie depuis debut juin, avec 46% de nouvelles rehistrées rehistrées en plus entre le 6 et le 12 juin, par rapport à la semaine precedé Selon le rapport hebdomadaire du ministère de la Santé.

Съветите за хората в риск

Лорс де представяне на националната партийна програма, Патрик Голдшмид (DP) посочи, че Sante не е предоставил никакви санитарни предписания за организиране на фестивали. „Събитието ще се състои и човекът няма да бъде принуден да се върне“, коментираха твърдението от Мобилността на столицата.


Защитна маска и бутилка с хидроалкохолен гел са на снимката в Париж, 01 юни 2020 г. (Снимка: JOEL SAGET / AFP)

Министерският съвет одобри промените в ложите Covid. Тя ще бъде освободена на 31 януари.


„Искам да се отърва от екстериора, рискът от замърсяване съществува, когато хората са без нас“, каза д-р Жерар Шокмел. Последното съображение е, че при типа разглобяване “вероятността е плюс голяма” да се провокира къща на замърсяване като този ден le cas «aux alentours de la fête nationale» l’année dernière. Медицинският специалист по инфекциозни болести сред младите хора Робърт Шуман препоръчва хората, изложени на риск от „избягване на големи разглобявания или пазене на определено разстояние, да са възможни и маската да не се насърчава да поемат рискове“.

„Ще приеме, че вирусът циркулира, но не е приемливо, това е началото на формите на гробове. Трябва да сме в крак с броя на хоспитализациите и да бъдем бдителни за целите на цялото“, отбелязва Жерар Шокмел. Последното гласи, че за момента базовата версия BA.5 d’Omicron остава доминираща в Люксембург и че също така е по-малко опасна и по-сложна от своя братовчед Delta.

Suivez-nous sur Facebook, Twitter et Абонирайте се за нашия бюлетин в 17 ч.


Sur le même суета

Танцовото парти при Великия херцог ще се проведе на 22 юни, на Националния фестивал. Срещнахме и Фердинанд и Тили Щайнборн, които и двамата са допринесли за раждането на фолклорната група Uucht-La Veillée.