„Symphorien” съживява сцената и ме налива да преименувам телевизора

Героите, в които трябва да пълзим днес Symphorienбурлескната комедия на Марсел Гамаш, разпространявана от TVA от 1970 до 1977 г., се завръща, този път на сцената, но не изглежда, че този ренесанс се транспонира на малкия екран преди публичния ангажимент.

En plus de Symphorien (Франсоа Шение), написана от Луи Сая и Пиер Юе с мадмоазел Л’Есперанс (Натали Малет), Оскар Белмаре (Патрис Кокеро), Ефрем (Мартин Еру) и мадам Силвен (Мишел Лабон). Комиците Ан-Мари Бинет и Стефан Кот са млади, за да играят с плюшени играчи.

On retrouve dans la même maison de chambres, mais en 1982, avec des reférences, tiens donc, à l’inflation et au salaire minim, comme aujourd’hui.

От 29 юни до 14 август, преди турнето, е отворена сцена, първата премиера и тази, представена на медиите, mardi, в Театъра на Стария Теребон на площада. Louis Saia подписва мизата на сцената на Пиер Сеген.

Някои от най-звучните елементи на Peaufiner, той успя да се оттегли със Symphorien, Mademoiselle L’Espérance и Oscar Bellemare, тези герои, които към епохата са в съответствие с Gilles Latulippe, Janine Sutto и Jean-Louis Millette. disparus.

„Je ne suis pas Janine, mais j’ai essayé de me rapprocher de son travail physique, de sa façon de se tenir très droite, les bras le long du corps. Това са много момичета и някои от тях едновременно, но нямам здрав разум, но това е, което правим в момента“, каза Натали Малет, която не иска да бъде с вас толкова често Предложих ролята. „За мен е чест, развълнуван!

Определено, в името на другарите му, е въплъщение на архетип, който е белязан от няколко поколения поколения с преразпределения. Това е къщата на François Chénier, която е сглобена в Gilles Latulippe с малки мустаци.

„Луис Сая предложи, че вие ​​имате кефал със зъби и той има този шанс, защото протестите имат точния кефал на зъбите на М. Латулип. Donc, il a pris le moule de mes dents, mais avec l’esthetique de M. Latulippe », at-il révélé, se disant conscient qu’il chausse de grands souliers.

„Споделям натиска с целия свят, хората, които го раздадоха на мадмоазел Л’Есперанс и Оскар Белмаре. Symphorien е “правият човек”, както в Радио енфер où j’étais le „прав мъж“ от Жан-Лу и Лео. Аз съм нещо повече от това да играя такъв тип роли.”

On retrouve dans la pièce tous les ingrédients qui ont fait le succès de Symphorien, avec, en plus, de nombreux промени на костюма, qui sont signés Suzanne Harel. За Стефан Кот са необходими три перуки, за да играе на Dr Jeté и тримата ви други герои. Това е директен коментар, спортът и хореографията не трябва да бъдат добре изпълнени, в подножието на сцената и в декора, за да се избегнат сблъсъците.

„Вдъхновен съм от енергията на Жан-Луис Милет, но тя е повече носителка на Оскар. Това е почит към всички актьори. Красиво е в цветове и абсурд“, в присъствието на баща му Патрис Кокеро. Мартин Еру, който играе Ефрем, изигра ролята на Фернан Жиняк. „Aujourd’hui, много съм готов да играя с човека и да работя с Франсоа Шение, който познава добре. Това дуо-là, cette façon de faire, ce type d’humor et ce rythme, on l’a. »

Обратно към телевизора?

И версия 2.0 на Symphorien за тялото, възможно ли е? „Tout le monde ya pensé“, каза Луис Сая. Les Productions Martin Leclerc et ComédiHa!, които произвеждат пая, l’onvo evoké, at-on dit à l’Agency QMI. Твърде късно е!

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src=”https://connect.facebook.net/fr_FR/sdk.js#xfbml=1&version=v3.2&appId=242991719478311&autoLogAppEvents=1″;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));