Tetraplégie: непълно, причини, бележки

Тетраплегията, също и квадриплегията, е състояние на парализа, което докосва четирите члена на тялото. Elle fait suite à une lésion de la moëlle épinière au niveau d’une localization haute située, au-dessus de la cinquième vertèbre cervicale, dans la majorité des cas après un traumatisme ou un incident. Обяснения с д-р Лора Териер,.

Определение: какво виждате, че е тетраплегично?

Тетраплегия е определението на la парализа от четиримата членове на корпуса провокирани от урок на еп (медуларен)“, обобщава д-р Лора Териер, неврохирург. Прикрепването докосва епилептичния кътник и предаването на нервни въздействия няма значение плюс нивото на нервните рани, разположени в лезията. Обикновено се постига чрез свързани с проблеми сфинктери и свързани с тях фрактури или луксация на прешлени на прешлените. Една от най-честите причини е катастрофата по трасето. Парализата, представена от способността за завършване на движение, е придружена от едно нечувствителност в нивото на зоните с усещането за дулер, докосване. Тя провокира хендикап майор, човекът, който зависи от всички жестове на живота. Автономията на пациента с тетраплегия е променлива и не зависи от остатъчните функции на пациента висши членове, Souligne l’Association d’Aide aux Victimes 2AV. Те са парализирани, пациентът зависи от обкръжението на тези, които влизат в света на действията на текущия живот.

Какво е пълна или непълна тетралогия?

Прави разлика между пълна и непълна тетралогия. “На parle de пълна тетраплегия на тотална чувствителност и чувствителност подвижност в средата на халфовата линияи тетраплегия непълна (тетрапареза) в случай на запазване на чувствителността и/или доброволен надзор в отсъствието на легиона, в частния сектор“, подробности от специалист. Тетраплегията обикновено е причина за такава урок, ситуиран в десуса на първото общежитиеdonc урок по шийката на матката.

Какво е тесно място?

„Тетралогията на бутилката е дефиниция за такава парализа, която не е свързана с едно спастичност“, каза докторът.

Каква спастична тетралогия?

„СПА тетралогията се характеризира с едно парализа, свързана със спастичносттова е правилно нападател и мускулна контракция прекомерна и призивна“.

Какви са разликите между параплегия и тетраплегия?

Намерете мястото на урока Централна нервна системана parlera de:
Тетраплегия (или квадриплегия): “това е парализа на четирите мембрани поради междинен легион (на нивото на шийните прешлени)”.

► “Ла параплегия концертна парализа на двамата членове поради урок от среден клас (на ниво гръдни кошове и тръни)
► Enfin, нахемиплегии това е парализа на силата на корпуса (върховни и долни членове) поради съседна мозъчна лезия.

Какви са бележките на тетраплегия?

Бележките са разположени в средата на халфовата линияд, потвърдете разговора ни.
► Бележките moteurs : намаление ou perte de la motricité (perte de la marche et de la station debout, deplacement en fauteuil roulant), спазми или мускулни контракции не само когато парализата не е пълна.
► Бележките чувствителен : намаляване или смущение на кожната чувствителност;
► Ла douleur ;
► Бележките респиратори (парализа на мускулите на дихателните мускули): ils peuvent aller d’une simple gêne respiratoire à une дихателна недостатъчност който е много важен в уроците много високо (сега) в диафрагмата е парализиран;
► Бележките усвоен : неприятности ду чревен транзитзапек, диария…
► Бележките уринира : уринарна инконтиненция или срещу задържане на урина
► Бележките сексуален : проблеми с ерекцията и еякулацията, фригидността…
Парализата е отговорност на хендикап majeur avec perte d’autonomie pour tous les gestes de la vie quotidienne.
„Усложненията в дългия спа оставиха недостатък peuvent survenir. Те са щастливи:

  • Уро-храносмилателни средства : инфекции на пикочните пътищабъбречен и везикуларен камък, чревни оклузии
  • Сърдечно-съдови : флебит и белодробна емболия
  • Osseux : фрактури, деформации
  • Кутанес : escarres

Какви са причините за тетраплегия?

Тетраплегията е причина от халф. Moelle epineère се намира в канала, образуван от вертикалната колона. “C’est la structure d’où partent l’ensemble des nerfs qui commandent la motricité et la sensibilité mais aussi d’autres fonctions telles que le contrôle sphincterien, излеете лекаря. Медиалната лезия между нервите на предаване на нервни влияния в нивото на нервните раси, разположени вдясно“.”В допълнение към силата на къщата, урокът е причина за травми поради обществени и спортни инциденти и с помощта на фрактури на прешлени, увличащи междинен участък. В други случаи може да се открият причините :

  • Дегенеративна (цервикална дискова херния, цервикална артрозна миелопатия)
  • Инфекциозен (туберкулоза)
  • Възпалителен (синдром на Гилен Баре, склероза и плака)
  • Vasculaires (тромбоза)
  • Малформации и тумори

Какви са последствията от тетраплегия?

Тетраплегията за консистенция la поради доброволното използване на четирима членове, 2-те джамби и 2-те сутиена“Места зависят от местоположението и разширяването на благословията.”Lorsque la lesion se trouve au niveau de la premiere vertèbre cervicale, le risque е парализа на четирите члена и дихателните пътища, това означава, че пациентът е изложен на риск да бъде зависим от вентилатор. Lorsque la lesion se trouve au niveau de la dernière vertèbre cervicale, la paralysis peut toucher les membres inférieurs“.

„Диагнозата тетраплегия е клиничнапълен от д-р Териер. Това може да бъде потвърдено от записа на посредствен урок на a IRM (изображения чрез магнитен резонанс)“.

Peut-on спаси тетраплегия?

Няма лечение за възстановяване на епоса и воюването на тетраплегията

Лечението на причината, c’est-à-dire la mésion medullaire, е сложно и не може да бъде медикаментозно и хирургично. “Той предвижда нивото на законност и скоростта на таксуване. Le хирургично лечение състоят се à разкрийте бора и фиксирайте нестабилните прешлени (остеосинтеза или артродеза),.Човекът зависи от всички жестове на живота“. Мултидисциплинарен заряд (лекари, възпитатели, физиотерапевти, ерготерапевти, социални и психологически асистенти в клиниката). “Тя излива предмети от soulager les pepômes, optimize la recuperation и d’améliorer l’autonomie на пациентите notamans dans les gestes de la vie quotidienne. Тя репозитории образованиепрофилактика и ле лечение свързани усложнения (уро-храносмилателни, сърдечно-съдови, костни, кожни). Освен това е възможно да се окаже влияние върху MDPH (Maison Départementale de Personnes Handicapées) на Департамента по резиденцията, за да се признае недъгът му и да се възползват от права и обезщетения, социално подпомагане, помощ по местожителство …)“. В тетраплегията независимостта е сувенир плюс precaire voire невъзможно за beaucoup de gestes essentiels, rappelle le site APF France handicap. Souvent, помощта на животни е необходимо да се избягват текущите дейности като незаменими проблеми (уринарни и чревни проблеми, предотвратяване на плаки -escarresde peau dues à l’immobilité et à la non perception de la douleur ().

Благодаря на д-р Лора Териер, неврохирург в CHU de Rouen.